Reklam

Kaza Kurbanı Cumhuriyet Savcısı Adliyedeki Odasında Anıldı

Adana’da, geçtiğimiz pazar günü geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya, görev yaptığı Adana Adliyesi’ndeki odasında, meslektaşları ve yargı çalışanları tarafından karanfil ve dualarla anıldı..

Kaza Kurbanı Cumhuriyet Savcısı Adliyedeki Odasında Anıldı
Editör: Karamanca
08 Şubat 2016 - 11:20




Adana’da, geçtiğimiz pazar günü geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya, görev yaptığı Adana Adliyesi’ndeki odasında, meslektaşları ve yargı çalışanları tarafından karanfil ve dualarla anıldı.
Adana Adliyesi’nde 2012 yılında, Genel Soruşturma Bürosu’nda göreve başlayan merhum Savcı İsmail Kaya için düzenlenen anma törenine Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, başsavcı vekilleri, hakim ve cumhuriyet savcıları ile adliyede görev yapan çok sayıda personel katıldı. Cumhuriyet Savcısı Kaya’nın cübbesi koltuğuna asılırken, masasına da fotoğrafı ve her zaman kullandığı eşyalar konuldu. Savcı Kaya’nın özgeçmişinin okunduğu anma törenine katılanlar, saygı duruşunda bulunup dua etti. Meslektaşları ve yargı çalışanlarının duygu dolu anlar yaşadığı törende, Cumhuriyet Savcısı Kaya’nın 4 yıldır birlikte görev yaptığı Zabıt Katibi Aynur Köylü de gözyaşlarını tutamadı.
“ÇOK DEĞERLİ BİR HUKUKÇUYDU”
Törende konuşan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, vefat eden Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya’nın çok iyi bir hukuk adamı olduğunu söyledi. Kaya’nın ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirten Başsavcı Yeldan, “Çok değerli bir hukukçuyu, iyi bir kardeşimizi kaybettik. Kişiliği ve çalışmalarıyla örnek bir arkadaşımızdı. Ani bir kayıptı bizim için, o nedenle üzüntüsü de tarifsizdir. Biz geride kalanlara, yargı camiasına, ailesine ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Hatıralarını, ailesini, tüm emanetlerini korumak bizim hem onurumuz hem görevimiz. Tüm arkadaşlarımızın, yargı camiamızın onlara sahip çıkacağına dair hiçbir endişemiz yok. Ailesi ve çocuklarıyla ilgili üzerimize düşen ne varsa hep beraber yapacağız. Hepimizin başı sağolsun” dedi.
Törenin ardından yargı mensupları ve adliye çalışanları, merhum savcının masasına karanfiller bırakıp dua etti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum