Reklam

İlahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu:

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Sevgililer Sevgilisi konulu söyleşi yapıldı

İlahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu:
Editör: Karamanca
06 Şubat 2016 - 12:00




Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Sevgililer Sevgilisi konulu söyleşi yapıldı. Şehir Tiyatrosu’nda düzenlenen söyleşiye İlahiyatçıYazar Ömer Döngeloğlu katıldı. Genç KAYMEK’in TOKİ tesislerinde de bir konferans veren Döngeloğlu, "Kayseri gibi bir şehirde yaşadığınız için nasipli insanlarsınız" dedi.
İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Şehir Tiyatrosu’ndaki söyleşide Peygamberimizin her yönüyle çok büyük bir örnek olduğunu dile getirdi. Allah’a döneceğine inananlar için en güzel örneğin Hz. Muhammed (S.A.V.) olduğunu vurgulayan Döngeloğlu, "Çocukluğu, gençliği, evlilik hayatı ve tüm hayatı boyunca örnek olmuştur. Mekkeliler ailelerine güvenemediği değerli eşyalarını efendimize emanet ederlerdi. Eğer kirlenmişliğinizin farkındaysanız Peygamberimizin hangi yönünü konuşursanız baktığınız o tarafınızı temizlemiş olursunuz" dedi.
Söyleşinin sonunda Ömer Döngeloğlu’na teşekkür eden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü "Bizim için kültürel faaliyetler kardeşliktir, birlikteliktir, arkadaşlıktır dostluktur" diye konuştu ve Kayseri’de yaşayanları düzenledikleri tüm etkinliklere davet etti.
"KAYSERİ’DE YAŞADIĞINIZ İÇİN NASİPLİ İNSANLARSINIZ"
İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Genç KAYMEK’in TOKİ Tesislerinde de gençlerle bir araya geldi. Kayseri’de yaşayanların nasipli insanlar olduğunu dile getiren Döngeloğlu, "Çok güzel bir şehirde yaşıyorsunuz. Bizim zamanımızda klasik, inşaatçı bir belediyecilik vardı. Şimdi Allah razı olsun hayatın her anına dokunan bir belediyecilik var" dedi.
Genç KAYMEK’teki konferansın ardından Kayseri ile ilgili görüşlerini dile getiren Ömer Döngeloğlu, Kayseri’de olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Kayseri’deki belediyecikle ilgili değerlendirmeler de yapan Döngeloğlu, "Doğrusu belediyeciliğin hem sosyal, hem kültürel, hem de şehir planlaması anlamında insanın hayatının her alanına dokunması çok güzel. Yapılan bu hizmetleri gururla, şerefle, dua ile yad etmek lazım. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Kayseri tarih boyunca medeniyetlerin cazibe merkezi olmuş bir şehir. İslam medeniyetinde Kayseri’yi ticari yönleri ile Hz. Ebu Bekir ve Hz. Osman’a yakıştırıyorum. Hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Allah hizmetlerini daim kılsın. Bu hizmetler çoğaldıkça halkımız mutlu olur ve insanların kötü şeyler yapmaya fırsatı olmaz. Bu vesileyle kardeş kanı döken zalim terörün bitmesini Rabbimden diliyorum" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum