Kerkük'te Altınköprü Türkmen Kadınlar Birliği Atölyesine Dikiş Makinası Ve Dikiş Malzemesi Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kerkük Altınköprü’de yaşayan Türkmen kadınlara yönelik gerçekleştirdiği projelerle destek vermeye devam ediyor

Kerkük'te Altınköprü Türkmen Kadınlar Birliği Atölyesine Dikiş Makinası Ve Dikiş Malzemesi Desteği
Editör: Karamanca
06 Şubat 2016 - 10:45




Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kerkük Altınköprü’de yaşayan Türkmen kadınlara yönelik gerçekleştirdiği projelerle destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Altınköprü Türkmen Kadınlar Birliği atölyesine dikiş makinası ve dikiş malzemesi desteğinde bulunuldu.
TİKA, faaliyet gösterdiği ülkelerde farklı sektörlerde gerçekleştirdiği projelerle çalışmalarına devam ediyor. TİKA, Irak’ta 2014 yılından bu yana Erbil ve Kerkük’te insani yardımlar başta olmak üzere birçok alanda gerçekleştirdiği kalkınma projeleriyle çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu çerçevede TİKA, Kerkük Altınköprü’de yaşayan Türkmen kadınlara yönelik gerçekleştirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda TİKA tarafından Altınköprü Türkmen Kadınlar Birliği atölyesine dikiş makinası ve dikiş malzemesi desteğinde bulunuldu.
TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu projeyle göçmen kadınların dikiş becerilerinin gelişmesine katkı sağlamasının yanı sıra atölyede üretilen elbiselerin özellikle ihtiyacı olan göçmen kadınlara bedelsiz olarak dağıtılması amaçlanıyor. Altınköprü Türkmen Kadınlar Birliği’nde dikiş eğitimi veren Firdevs Mehmet, kendilerine yardımcı olan TİKA’ya teşekkür ederek, “Türkiye’den Allah razı olsun. Bize çok yardım ediyor ve her türlü destekte bulunuyor. TİKA’nın daha önce kurduğu dikiş atölyesinde üretilen elbiseler birçok çocuk ve kadınların soğuk kış günlerinde korunmasını sağladı” ifadesinde bulundu. Sığınmacı Fatıma Mahmuti ise “Türkiye, bize önem veriyor ve elimizden tutuyor. Bana daha önce verdikleri makine ile hem dikiş dikmeyi öğrendim hem de çocuklarıma kıyafet dikerek çevremdekilere faydalı oluyorum” dedi.
TİKA tarafından tedarik edilen dikiş makinaları ve dikiş malzemeleri ile yapılan üretim sonrası Altınköprü Türkmen Kadınlar Birliği tarafından 100 den fazla elbise dikilerek sığınmacı kadınlara hediye edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum