Reklam

Eroğlu: "bizde Rant Falan Yok, Rant Eski Türkiye'de Vardı"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof

Eroğlu: "bizde Rant Falan Yok, Rant Eski Türkiye'de Vardı"
Editör: Karamanca
06 Şubat 2016 - 10:00




Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Yassı Ada’da ağaçların rant için kesildiği iddialarına tepki göstererek, “Merak etmeyin, bizde rant falan yok. Rant olsaydı, zaten bunlar yapılamazdı. Bakın bunu net olarak söylüyorum, rant eski Türkiye’de vardı” dedi.
Bakanlığına bağlı kurumlar tarafından düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreni için Aydın’da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz ile AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen’in eşlik ettiği Bakan Eroğlu, ziyareti sırasında Bakanlığının Aydın’daki yatırımları hakkında bilgi vererek, gündemle ilgili soruları cevaplandırdı.
AK Parti hükümetleri döneminde Aydın’a 13 milyar TL’lik yatırım yapıldığına işaret eden Bakan Eroğlu, Aydın denince ilk olarak deniz turizm geldiğini söyledi. Bölgede turizmin gelişmesine adına önemli bir proje hazırlandığını belirten Eroğlu, “Artık millet deniz turizminden usandı. Denize daha ziyade az para bırakan turistler geliyor. Ama doğa, yayla ve tabiat turizmi gibi alanlara daha çok para bırakanlar geliyor. Onun için biz Aydın’da Doğa Turizmi Mastır Planı hazırladık ve bunun eylem planını da hazırlıyoruz. Genel Müdürlerimiz Aydın’a gelerek konunun kamu ve özel sektörlerdeki tüm taraflarıyla müzakere ederek bu planı hazırlayacaklar. Böyle bir program başlattık, bunun müjdesini buradan veriyorum” diye konuştu.
“BÜYÜK MENDERES TAMAMEN TEMİZLENECEK”
Büyük Menderes Nehri’ndeki kirliliğin önlenmesi için önemli bir hamle başlattıklarını açıklayan Bakan Eroğlu, nehirdeki kirliliğin nispeten azaldığını ifade etti. Kirlilik göstergesi olan kimyasal oksijen parametresinde hızlı bir düşüş yaşandığını elindeki tabloyla gösteren Eroğlu, “Şöyle konuştu: “Ama bunlar yeterli değil. İnşallah belediyeler ve sanayi tesisleri arıtma tesislerini tamamladığı ve bizim de nehrin tamamını ıslah ettiğimiz zaman Büyük Menderes Nehri’ndeki kirlilik tamamen giderilecektir. Biz kirlenmenin nedenlerini tek tek belirledik. Kirliliğin nedenlerinden birisi olan jeotermal tesislere reenjeksiyon zorunluluğu getireceğiz. Arkadaşlarım bu konuda hazırladıkları çalışmayı sundular. Biz bu çalışmayı tamamladıktan sonra bölgedeki valiler ve ilgili tüm kuruluşların temsilcileriyle bir araya geleceğiz. Yapılacak çalışmaları planlayıp, bunların denetimini gerçekleştireceğiz. İlgili diğer bakanlıklarla birlikte gerekli tüm tedbirleri alıyoruz ve denetimlere başlıyoruz”
“ŞİMDİ RANT DEĞİL, HİZMET VAR”
Gazetecilerin Yassı Ada’da devam eden Demokrasi Adası çalışmaları sırasında ağaçların kesildiği yönündeki bir soruyu cevaplandıran Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Siz Aydın’da bir şehir ormanı katledildi, ona sesinizi çıkarmıyorsunuz; orada kesilen 35 tane ağaç. Ama orası Demokrasi Adası olacak. Bakın biz İstanbul’u dünyanın kongre merkezi geline getirmek istiyoruz. Orası bir kongre merkezi olacak, gerçekten de ihtiyaç var. İstanbul’a eskiden kimse gelmiyordu. Haliç’in kokusundan, susuzluktan kimse gelmiyordu ama şuan İstanbul; dünyada görülmesi arzulanan ilk 5 yer arasına girdi. Ben kestiklerini falan duymadım ama 1 ağaç keserlerse, 20 ağaç dikeriz. Bunun sözünü veriyorum. 18 milyon fidan dikerek, İstanbul’u yemyeşil yaptık. Bizde 1 ağaç kesmişsek, yerine 5 ağaç dikme mecburiyeti var. Eski ve yeni fotoğraflara bir bakın. Merak etmeyin, bizde rant falan yok. Rant olsaydı, zaten bunlar yapılamazdı. Bakın bunu net olarak söylüyorum, rant eski Türkiye’de vardı. Eski Türkiye’de faiz lobisini rantı vardı. Toplanan vergilerin yüzde 86’sı faiz olarak ödeniyordu. Yılda 60 milyar TL faiz lobisine gidiyordu. İhale lobisi ve ilaç lobisinin rantlarını kestik. Şimdi rant değil, hizmet var. Bizde rant yoktur”

YORUMLAR

  • 0 Yorum