Reklam

Türkiye Şehitlerini Anıyor

Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliği kapsamında Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Piyade Er Ahmet Oğlu Yusuf için tören düzenlendi

Türkiye Şehitlerini Anıyor
Editör: Karamanca
05 Şubat 2016 - 22:00




Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliği kapsamında Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Piyade Er Ahmet Oğlu Yusuf için tören düzenlendi.
Genelkurmay Başkanlığı’nın başlattığı “Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliği kapsamında, 3 Şubat 2016 tarihinde Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında, Birinci Dünya Savaşı Komutanlarından Piyade Er Ahmet Oğlu Yusuf için tören düzenlendi. Törenle ilgili görüntüler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “Youtube” hesabından paylaşıldı.
Törende konuşma yapan Şehit Piyade Er Ahmet Oğlu Yusuf’un torunu Mustafa Hakkı Mahmutoğlu, “Demek ki, o kadar zaman geçse de milletimiz unutmuyor. Çok mutlu olduk, çok gurur duyduk, milli duygularımız o kadar kabardı ki… Bu programı düzenleyen erinden, görevlisinden, görev alan herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

“BEDENLERİMİZ AYRI AYRI AMA YÜREKLERİMİZ BİR”
“Bizim dedelerimiz ailelerinden ayrılıp bu savaşa katıldı, iki tanesi şehit oldu” diyen Mahmutoğlu, “İyi ki de şehit olmuşlar, şimdi sıra bizde. Allah şahittir, öylesi bir durumda Allah benim ne yapacağımı biliyordur. Ben de onlar gibi şehadet şerbetini içmeye ant içerim, yemin ederim. Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Hepimizin bedenleri ayrı ayrı ama yüreklerimiz bir. Bir vatanın, bir milletin evlatlarıyız” ifadelerini kullandı.

“BİZİM İÇİN ÖLEN BİR SÜRÜ ŞEHİT VARMIŞ”
Programın konuklarından Oğuzhan İlköğretim Okulu öğrencisi Sudenur Kılıç, etkinliği çok beğendiğini belirterek, “Amca anlatırken kendimi içinde gibi hissettim. O an anladım ki bizim için ölen bir sürü şehit varmış” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum