Reklam

Mezitli Ment Konseyi, İlçenin Ulaşım Sorununu Araştırdı

Mezitli Kent Konseyi Başkanı Doç

Mezitli Ment Konseyi, İlçenin Ulaşım Sorununu Araştırdı
Editör: Karamanca
05 Şubat 2016 - 16:00




Mezitli Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Erkan Aktaş, Mezitli’de ulaşım sorununa ilişkin yaptıkları araştırmanın, Mersin Ulaşım Master Planı’nın hazırlanmasında dikkate alınmasını dileyerek, benzer bir çalışmanın Mersin geneli için de yapılmasını istedi.
Mezitli Kent Konseyi, "Mezitli’de ulaşım sorununa ilişkin bir araştırma yaptı. Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Erkan Aktaş, yapılan araştırmayı Mezitli Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşiminde meclis üyelerine anlattı. Kentlerde ulaşımın en önemli alt yapı özelliklerinden biri olduğunu söyleyen Aktaş, "Bir kentte ulaşım şekli ve niteliği o kentin yaşayanlarına verdiği değerin bir göstergesi sayılabilir. Ülkeler geliştikçe daha konforlu, güvenli ve hızlı ulaşım olanaklarına sahip olurlar. Mersin ya da Mezitli özelinde bu konunun çok boyutlu olarak ele alınmamış olması büyük talihsizlik. Mersin Ulaşım Master Planı’nın da hala yapılamamış olması da büyük bir eksiklik. Bu çalışma umarım Mersin Ulaşım Master Planı’nın hazırlanmasında dikkate alınır. Hatta benzer çalışmanın Mersin geneli için yapılarak, Mersin Ulaşım Planı’nın son şeklinin verilmesi daha isabetli olacaktır" dedi.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da Kent Konseyi çalışmalarının Mezitli’de kente ilişkin sorunların tespit edilmesinde önemli paya sahip olacağını belirtti. Tarhan, "Kentimizin gelişiminde tüm sivil toplum örgütleri gibi Kent Konseyimiz de kente katkı bağlamında önemli araştırmalar yapıyor. Kentimizin gelişimi ve sürdürülebilir yaşam alanlarımızın olması için Kent Konseyi Mezitli’de Ulaşım Sorunu Anketi sonuçlarını açıkladı. Bu araştırmada görüldüğü üzere kent içi ulaşımın ne denli büyük sorunlara yol açabileceğinin yanında kent içi ulaşım, kentin yaşama alanlarını da bir o kadar ferahlatabilecek kapasiteye sahip. Mezitlimiz için yapılan bu araştırmada Mezitli halkının duraklara, kooperatif otobüslerine, halk otobüslerine, şoförlerin tutumuna, Mezitli’deki kaldırımlar hakkındaki fikirlerine, yaya geçitlerine, trafik ışıklarına, otogara, raylı ulaşım sistemine dek birçok konuda sonuçlar açıklanmış. Araştırmayı yapan Kent Konseyimize teşekkür ederim" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum