Reklam

Konyalı Şehit Çok Sevdiği İçin Asker Olmuş

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, PKK’lı teröristler tarafından açılan ateşle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Nebi Arslan’ın askerliği çok sevdiği için bu mesleği seçtiği söylendi

Konyalı Şehit Çok Sevdiği İçin Asker Olmuş
Editör: Karamanca
05 Şubat 2016 - 13:11




Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, PKK’lı teröristler tarafından açılan ateşle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Nebi Arslan’ın askerliği çok sevdiği için bu mesleği seçtiği söylendi.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 1 hafta önce PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan Konyalı Uzman Jandarma Çavuş Nebi Arslan tedavi gördüğü GATA’da şehit oldu. Akşehir ilçesinde düzenlenecek cenaze töreni öncesi konuşan şehidin amcası Ramazan Arslan, vurulmadan yaklaşık 1 hafta önce yeğeniyle telefonda konuştuğunu anlattı. Arslan, “Operasyondan geldim dinleniyorum’ amca dedi. ‘Çok yoğun burası. Dinleniyoruz geri çıkıyoruz’ dedi. Ben de ‘oğlum ileri gitme geri de kalma’ dedim. Ama helalleşemedik keşke helalleşseydik. Pazar günü de vurulduğunu duyduk” dedi.
1983 yılında o bölgede kendisinin de seyyar jandarma olduğunu belirten Arslan, şöyle konuştu:
“Bunların arkası hiç bitmez. Bu olay yıllardır sürüyor. Bugünün konusu değil bu. Biz de çok uğraştık. O zaman Öcalan eğitim yaptırıyordu, kimi kimden soralım. Askerlerin hepsi açık alanda, hepsi hedef. Şöyle bir bakın sokağın ortasında istediği zaman terörist onu vurabiliyor. Ölen hep rütbeli. Hep subay. Adam öldürmek istediler mi önce yüksek rütbelileri öldürüyorlar. Onların amaçları bu zaten. Nebi, askerliği çok seviyordu. Sevdiği için daha önce Balıkesir’e astsubay mülakatına gitti. Kazanamadı ama çok üzüldü. Askerliğini yaptı geldi. Babası, ‘oğlum seni herhangi bir işe koyalım’ dedi ama o tekrar uzman olarak geri gitti. Askerliği çok sevdiği için gitti oraya özel harekata katıldı. Vatan sağolsun.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum