Karaman Ziraat Odası'nda Vatandaşın Dosyası Buharlaştı

Karaman Ziraat Odası tarafından verilen ‘Çiftçilik Belgesi’ işlemleri sırasında

Karaman Ziraat Odası'nda Vatandaşın Dosyası Buharlaştı
Editör: Karamanca
05 Şubat 2016 - 11:14




Karaman Ziraat Odası tarafından verilen ‘Çiftçilik Belgesi’ işlemleri sırasında bütün hazırlıklarını tamamlayarak giden vatandaşın dosyası kayboldu.

28.01.2016 Perşembe günü saat 14.00 civarında Karaman Ziraat Odasına giden Çiftçi Mustafa Aşkan, ÇKS olarak bilinen Çiftçilik Belgesi için istenilen bütün evraklarını tamamlayarak teslim etmesine rağmen, daha sonradan Ziraat Odası yetkililerince evrakların olmadığı söylendi.

Olayla ilgili gazetemize konuşan Mustafa Aşkan, ‘’bu nasıl bir kurum’’ dedi. Olayın Karaman Ziraat Odası açısından ciddi bir güven kaybı yaşanmasına yol açtığını belirten Mustafa Aşkan, ‘’Ben 28.01.2016 Perşembe Günü saat 14.00 sularında ilimizdeki Ziraat Odası’na giderek istenilen evraklarımı dosya halinde teslim ettim. Bana sisteme kayıt işleminin iki ila üç saat sürebileceğini söyleyerek dosyamı aldılar.

Ben 29.01.2016 Cuma Günü yine aynı saatlerde Ziraat Odası’na tekrar gidip işlem yapılmıştır diye düşünerek dosyamı istedim. Dosyayı bana veremeyen görevlilere ısrar etmem üzerine sistem kontrol edildi ve benim dosyamın sisteme kayıt edildiği anlaşıldı. Ancak halen bulunamayan dosyamın orada bulunan görevliler tarafından yapılan inceleme sonucu aidat alınarak başka bir şahsa verildiği bilgisine ulaşıldı.

Durum karşısında 02.02.2016 tarihine kadar kendilerinin dosyamı bulmalarını aksi takdirde hukuki işlemleri başlatarak hakkımı arayacağımı söyledim. Bahsettiğim tarihte Ziraat Odası’na gittiğimde bana ters bir üslup ile dosyanın bulunamadığını söylediler. Ben Karaman Tarım İl Müdürlüğü’nden dosyanın kendilerine getirilmediği bilgisini aldım. Dosyamın içerisinde benim ve aile bireylerimin kimlik bilgileri bulunuyor. Dolayısı ile dosyamın kimin eline ne amaçla geçtiğini bilemiyorum. Oda yetkilileri tatmin edici bir açıklama yapmamakla birlikte ters konuşmaları ile olayı ört bas etmeye çalışıyor.’’ Dedi.

Çiftçi Mustafa Aşkan, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu’yu defaten aramasına rağmen telefona cevap verilmediğini söyleyerek konuyu adli mercilere taşıyacağını belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum