Karaman Kent Konseyi Toplandı

Faaliyetlerine ara vermeden devam eden Karaman Belediyesi Kent Konseyi

Karaman Kent Konseyi Toplandı
Editör: Karamanca
05 Şubat 2016 - 11:07




Faaliyetlerine ara vermeden devam eden Karaman Belediyesi Kent Konseyi, yeni projeler üretmek için 3 Şubat.2016 tarihinde Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven başkanlığında toplandı.


    Karaman Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya;Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın eşi Şerife Çalışkan,İl Emniyet Müdürlüğü’nden Komiser Ali Akan,Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Yaşar Göktepe,Rehberlik Öğretmeni Ramazan Çakıcı,Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Servet Türegün,Psikolog Sena Akkoca ve Şeyda Çakmaker ile Kadın meclisi üyeleri Ayşe Doğru ve Huriye Tekinbay katıldı.


    Toplantıda; Karaman Kent Konseyi, Rehberlik Araştırma Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ortak bir karar alarak, boşanmış ve boşanma aşamasında olan aileler ile aile içi şiddet görenlere yönelik bir proje geliştirildi. Proje kapsamında; boşanmış, boşanma aşamasında olan aileler ve aile içi şiddet görenler tespit edilerek bireylere psikolojik destek sağlanacak. Ayrıca bundan sonra oluşabilecek boşanmaları ve aile içinde yaşanabilecek sorunları engellemek için de, yeni evlenecek çiftlere nikah salonunda 10-15 dakikalık bir seminer verilmesi amaçlanıyor. Bu seminer evlilik konulu broşür çalışmalarıyla da desteklenecek.


    Toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven: “Karaman da bulunan parçalanmış ailelere yönelik yaptığımız bu çalışmada amacımız, boşanmış ve boşanma aşamasında olan aileler ve ailede şiddet gören bireyleri tespit ederek kendilerine psikolojik destek sağlamak. Okul gezileri sırasında karşılaştığımız en büyük sorun parçalanmış aile çocukları oldu. Aile içinde yaşanan sorunlar çocuklarda büyük bir etki yaratıyor. Kent Konseyi olarak bu sorunu çözmek için çalışacağız” dedi. 

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum