Hisarcıklıoğlu'ndan Filistin'e 'işbirliği' Mesajı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M

Hisarcıklıoğlu'ndan Filistin'e 'işbirliği' Mesajı
Editör: Karamanca
05 Şubat 2016 - 10:45




Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektörü olarak Filistin ile işbirliğine hazır olduklarını ve Gazze’nin yeniden yapılanmasında aktif rol almak istediklerini söyledi.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak ve TOBB BİS Başkanı Ahmet Şekeroğlu’nun da aralarında yer aldığı bir heyetle birlikte Ramallah ve Gazze’de temaslarda bulundu. Heyet ilk olarak Filistin Devleti Başbakanı Rami Hamdallah ile bir araya geldi. Hisarcıklıoğlu, görüşmede Cenin Sanayi Bölgesi ile ilgili son gelişmeler ve TOBB heyetinin Gazze’ye gerçekleştireceği ziyaret hakkında bilgi verdi. Hisarcıklıoğlu ayrıca, Türk iş dünyası olarak Filistin özel sektörü ve halkı ile her türlü işbirliği ve yardıma hazır olduklarını belirterek, gerçekleştirilen çalışmalardan örnekler verdi.
Filistin Başbakanı Hamdallah ise, Türkiye tarafından Filistin halkına yapılan yardım ve destek için teşekkür ederek, Türk özel sektörünün Filistin’de daha fazla yer alması için Filistin tarafından uygun yatırım ortamının sağlanması hususunda işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.
Görüşme sonrasında TOBB ve Filistin Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FPCCI) tarafından Türk ve Filistin özel sektörü arasında işbirliği olanaklarının değerlendirilmesini ve yatırım imkânlarının artırılmasını amaçlayan Çalışma Komitesi anlaşması ile FPCCI ve TOBB BIS arasında Cenin Sanayi Bölgesi’ne FPCCI’in ortak olmasını sağlayacak bir anlaşma imzalandı.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra Filistin Ticaret ve Sanayi Odalar Federasyonu Khalil Rezzak tarafından TOBB heyeti onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Yemekte Türkiye ve Filistin özel sektörü arasında işbirliğinin artırılması için görüş alışverişinde bulunuldu.
Ramallah’tan Gazze’ye geçen heyet, Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mohammed Al Housani ile görüştü. Görüşmede TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası olarak Gazze’nin yeniden yapılandırılmasında aktif rol almak istediklerini, ancak bunun için yatırımcıların huzur ortamı aradığını belirtti.
Son savaştan sonra Gazze’de yaşanan hasarlar hakkında bilgi veren Bakan Housani ise, Gazze’nin yeniden yapılandırılması sürecinde Türkiye’nin desteğini beklediklerini söyledi. Bakan Housani, ayrıca Türkiye devleti ve halkının Filistin’e yönelik yardımları için teşekkür etti.
Hisarcıklıoğlu, Gazze programı kapsamında Hamas Lideri İsmail Haniye ile de görüştü. Görüşmede Hisarcıklıoğlu, TOBB tarafından Filistin’de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Gazze’nin yeniden inşası sürecinde Türk müteahhitlik firmalarının yer almaları için TOBB olarak gerekli organizasyonu yapmak istediklerini söyledi.

GAZZE TSO’DAN TÜRK FİRMALARINA YATIRIM DAVETİ
Gazze Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş adamlarıyla bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, TOBB’un Filistin’deki çalışmaları hakkında bilgi verdi ve bu çalışmaları Gazze’ye de uzatma arzusu içinde olduklarını vurguladı.
Gazze Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Waleed Khalid Housari de Türk firmalarını Gazze’de yatırım yapmaya davet etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum