Reklam

(özel Haber) Eksi 20 Derecede Balık Avı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde vatandaşlar soğuk havaya meydan okuyor

(özel Haber) Eksi 20 Derecede Balık Avı
Editör: Karamanca
05 Şubat 2016 - 10:00




Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde vatandaşlar soğuk havaya meydan okuyor. Hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü ilçede vatandaşlar buz gibi Habur Çayı sularında balık avlıyor.
Kış aylarının sert geçtiği Beytüşşebap’ta vatandaşlar soğuklara aldırış etmiyor. Hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü ilçede vatandaşlar buz gibi Habur Çayı sularında balık avlıyor. Vatandaşlar, zaman zaman attıkları ağları toplamak için buz gibi suya da giriyor. İlçenin Başaran köyünde balık tutan vatandaşlardan İsmail Gökçe, akşama doğru ağlarını getirerek, balık avladıklarını belirterek, “Bir ya da iki kilo balık yakalıyoruz. Bunları da evimize götürüp, yiyoruz. Ağlardan biri takılı kalırsa da başka canlıların takılıp ölmemesi için bunları suya girerek çıkartıyoruz” dedi.
Mehmet Gökçe ise, ailesine yetecek kadar balık avladığını belirterek, “Ben ve oğlum haftada bir kere gelip, balık avlıyoruz. Tuttuğumuz balıkları ise evimize götürüyoruz. İlkbahar aylarında balıkların yumurta dönemi olduğu için balık tutmuyoruz. Köylüler olarak yılın belirli günlerinde yasak koyarak balıkların nesillerinin tükenmemesi için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum