Reklam

Başkan Samur, Çalışmalarını Değerlendirdi

Karaman’ın Sarıveliler İlçe Belediye Başkanı Hayri Samur, 2015’de yapılan hizmetler ile bu yıl içerisinde yapacakları çalışmaları değerlendirdi

Başkan Samur, Çalışmalarını Değerlendirdi
Editör: Karamanca
16 Ocak 2016 - 08:30




Karaman’ın Sarıveliler İlçe Belediye Başkanı Hayri Samur, 2015’de yapılan hizmetler ile bu yıl içerisinde yapacakları çalışmaları değerlendirdi.
Polisevi’nde gerçekleşen toplantıya Karaman’daki yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Başkan Hayri Samur, sözlerine terör örgütünün yaptığı saldırıları nefretle kınayarak şehit olan polis ve askerlerimiz ile sivillerin ailelerine başsağlığı diledi.
Ekibi ile birlikte belediye başkanlığındaki ikinci döneminde Sarıveliler ilçesi ile belediyeyi kurumsallaştırmak için uğraş verdiklerini kaydeden Samur, "Ben değil, biz düşüncesiyle hareket ediyoruz. Hepimiz bu düşünceyle hareket edersek bu ülkede yapılmayacak iş, başarılamayacak proje kalmaz. Bunun için biz iyi niyet taşıyan herkesle çalışmaya açığız. Bu koltuklar, halka hizmet için sadece bir araçtır. 2015 yılında Sarıveliler’de 80 kilometreye yakın yayla yollarını yeniledik. Türkiye’de arazi sulamasında akıllı sayaç yöntemini uygulayan ilk belediyeyiz. Çiftçimiz sulama yaparken yüklediği kadar su harcıyor. Bunun yanında 20 yataklı ve 50 kişilik restaurantı bulunan bir otel inşa ediyoruz. Bu oteli belediyemiz ihale ile işletmeye verecek ve buradan gelir sağlayacak. Elde ettiğimiz her geliri de bu millet ve bu ülke için kullanacağız. İlçede çevreyi ve insan sağlığını tehdit eden kavakları kestirip yerine ceviz, badem, ıhlamur gibi insan yaşamı için faydalı ağaçlar dikip yetiştireceğiz. İçme suyu alt yapısını tamamladık ve 50 yıl yetebilecek su kaynağı oluşturduk. İlçede unlu mamuller fırınını açarak halkımızın hizmetine sunduk. Bu yıl içerisinde de sauna, hamam ve havuzu içinde bulunan kompleksi tamamlayıp yine halkımızın hizmetine açacağız. İş disiplini her noktada çok önemlidir. Ben iğneyi kendime, çuvaldızı başkasına batırıyorum. Birlikten her zaman kuvvet doğar. O nedenle birlikte hareket etmek çok önemlidir. Ayrıca Kuş yuvası tünellerimiz araç trafiğine açıldı. Bu tünellerin bulunduğu bölgede yol iyileştirme çalışmaları devam edecek” dedi.
Samur, "Geleceğe güzel miraslar bırakmak istiyorsak, geçmişimize de sahip çıkmamız gerekir" diyerek sözlerine şöyle devam etti; “Birbirimizin halinden haberimiz olmalı. Muhtaç ve ihtiyaç sahibi insanlarımızı yalnız bırakmamalıyız. Ben ilçemizde her akşam yalnız ve bakıma muhtaç yaşlı insanları evlerinde ziyaret ediyorum. İhtiyaçlarını tespit edip onların yanında oluyor, sofralarına oturuyorum. Çünkü geleceğin ne getireceğini sadece yaradan bilir. Ben 28 yıl kamuda atanmış olarak çalıştım. Şimdi de seçilmiş olarak vatandaşa hizmet veriyorum. Benim yaşamımda hiç yarınla ilgili planım olmadı. Çünkü yarınımızın garantisi yok. Şuan Belediye Başkanlığı görevimi en iyi şekilde yerine getirip hizmetlerime devam etmek istiyorum. Geleceğin ne getirip, ne götüreceğini sadece bizlerin yaratıcısı Yüce Allah bilir. O nedenle benim gelecekle ilgili hiçbir planım yok.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum