Reklam

Fenerbahçe'den Bir İlk

Fenerbahçe, Panathinaikos ile oynadığı THY Euroleague TOP 16 E Grubu ilk hafta karşılaşmasında hiçbir Türk oyuncu oynatmayarak tarihe geçti..

Fenerbahçe'den Bir İlk
Editör: Karamanca
31 Aralık 2015 - 08:54




Fenerbahçe, Panathinaikos ile oynadığı THY Euroleague TOP 16 E Grubu ilk hafta karşılaşmasında hiçbir Türk oyuncu oynatmayarak tarihe geçti.
THY Euroleague TOP 16 E Grubu ilk hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Ülker, dün Ülker Sports Arena’da Yunan ekibi Panathinaikos’u 82-75 mağlup etti. Sarı-lacivertlilerin Başantrenörü Zeljko Obradovic, Yunan ekibine karşı 12 kişilik maç kadrosunda 4 Türk oyuncu bulundurmasına rağmen, sahaya sürmedi. Bu olay hem Türk basketbolunda hem de Euroleague’de tarihe geçti. Fenerbahçe, ilk defa kendi ülkesinden bir oyuncuyu sahaya sürmeyen takım olarak tarihe adını yazdırdı. Devşirme oyuncu Ali Muhammed dışında Türk pasaportuyla oynayan oyuncu olmadı. Ayrıca, sarı-lacivertlilerin 12 kişilik Panathinaikos maçı kadrosunda Bogdanovic, Datome, Ali Muhammed, Antic, Udoh, Sloukas, Hickman, Vesely, Kalinic’in dışında Türk oyuncu olarak takım kaptanı Melih Mahmutoğlu, Barış Hersek ve Ömer Faruk Yurtseven yer almıştı.
KENDİ SAHASINDA 13 MAÇLIK SERİ
THY Euroleague TOP 16’ya Panathinaikos galibiyeti ile başlayan sarı-lacviertliler, Ülker Sports Arena’da oynadığı karşılaşmalar ile dikkat çekiyor. Fenerbahçe, 2015 yılında Euroleague’de oynadığı mücadelelerde başarılı sonuçlar elde etti. Seyircisi önünde 15 karşılaşmaya çıkan sarı-lacivertliler, bu maçların 13’ünde parkeden galip ayrılırken, sadece iki kez taraftarını üzdü. Fenerbahçe, iç sahada en son 16 Ocak 2015 tarihinde oynanan Euroleague Top 16 Grup F Grubu maçında Olimpiakos’a 74-68’lik skorla mağlup olmuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum