Reklam

3. Un, Bulgur ve Bisküvi Sempozyumu Mayıs Ayında Düzenlenecek

Sempozyum Başkanı ve KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım

3. Un, Bulgur ve Bisküvi Sempozyumu Mayıs Ayında Düzenlenecek
Editör: Karamanca
19 Aralık 2015 - 11:07




Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) “3. Un, Bulgur ve Bisküvi Sempozyumu” düzenlenecek. Karaman’da ilki 21-22 Haziran 1993, ikincisi 28-30 Mayıs 1996 tarihlerinde gerçekleştirilen sempozyumun üçüncüsü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ev sahipliğinde 26-28 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak.


Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi, Mevlana Kalkınma Ajansı, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilecek sempozyumda değirmencilik, un, bulgur, bisküvi, irmik, makarna, kahvaltılık ve çerez tahıllar, geleneksel tahıl ürünleri gibi konular işlenecek.


Sempozyum Başkanı ve KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, konuya ilişkin yaptığı açıklamada bu sempozyumla birlikte Karaman’da daha önce 1993 ve 1996 yıllarında yapılmış olan sempozyum dizisinin devamlılığının sağlanarak Un, Bulgur ve Bisküvi Sempozyumuna geleneksel bir yapı kazandırılacağını söyledi.


“Akademik çalışmalar ile sektörel tecrübe buluşacak”


Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, buğdayın ülkemizde endüstride kullanılan bitkiler açısından en stratejik tarımsal hammadde olduğunu belirterek “Buğdayın doğrudan veya dolaylı olarak bileşiminde yer aldığı çok sayıda farklı ürün bulunmaktadır. Bu ürünler içinde yer alan ve ülkemiz gıda sanayinin en önemli ürünlerinden olan un, bulgur ve bisküvi, düzenlenmesi planlanan bu sempozyumda detaylı bir şekilde ele alınacaktır.” dedi.


Prof. Dr. Yıldırım, “Sempozyumda akademik çalışmalar ile sektörel tecrübelerin bir araya getirilmesi hedeflenmiştir. Düzenlenen bu üçüncü sempozyumda da un, bulgur ve bisküvi ile ilgili ülkemizde gerçekleşen gelişmeler ile sorunların tartışılması ve çözüm yollarının ortaya konularak geleceğe ışık tutulması amaçlanmıştır.” şeklinde konuştu. 

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum