Esnafa Yazar Kasalarını Yenileme Çağrısı

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, esnafların 2015 sonuna kadar vergi dairesinden ebeyanname şifrelerini almaları gerektiğini söyledi

Esnafa Yazar Kasalarını Yenileme Çağrısı
Editör: Karamanca
09 Aralık 2015 - 16:00




Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, esnafların 2015 sonuna kadar vergi dairesinden ebeyanname şifrelerini almaları gerektiğini söyledi. Mutlu, 2016 yılından itibaren ise yeni nesil yazar kasaların mecburi hale geleceğini hatırlattı.
Esnaf Odası Başkanı Mutlu, yapılan yeni düzenlemeler gereği esnafların yapmasının mecburi olduğu işlemleri hatırlattı. Mutlu, yeni nesil yazarkasa kullanımı ve beyannamelerin edevlet üzerinden verilmesinin 2016 yılında zorunlu hale geleceğinin altını çizerek, "İşletme esasına göre defter tutan esnaflarımız beyannameleri artık edevlet üzerinden elektronik ortamda verecek. Bu esnaflarımızın 2015 yılı sonuna kadar vergi dairesine giderek şifrelerini almaları gerekiyor. Ayrıca muhasebecileriyle de ilişkiye geçsinler. Bunu 2015 yılı sonuna kadar yaptırmayanlar 2015 yılından sonra cezalı duruma düşecek. Yine yazar kasalar 2016 yılında değişecek" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum