(Özel Haber) Kazada Felç Kaldı, 45 Yaşında Okçu Oldu

Karaman’da yaşayan ve beş yıl önce geçirdiği trafik kazasında tekerlekli sandalyeye mahkum olan 45 yaşındaki Hacel Allı’nın okçuluk sporunda gösterdiği başarı takdir topluyor. Hacer Allı, bu yıl Antalya’da yapılan Mastırlar Türkiye Şampiyonasında Türkiye üçüncüsü oldu..

(Özel Haber) Kazada Felç Kaldı, 45 Yaşında Okçu Oldu
Editör: Karamanca
02 Aralık 2015 - 10:10




Karaman’da yaşayan ve beş yıl önce geçirdiği trafik kazasında tekerlekli sandalyeye mahkum olan 45 yaşındaki Hacel Allı’nın okçuluk sporunda gösterdiği başarı takdir topluyor. Hacer Allı, bu yıl Antalya’da yapılan Mastırlar Türkiye Şampiyonasında Türkiye üçüncüsü oldu.
“BU SPORA BAŞLAMAMDA EN BÜYÜK DESTEKÇİM KIZIM OLDU”
Kızının tavsiyesi üzerine bir yıl önce okçuluk sporuna başladığını anlatan Hacer Allı, “Evde çok yalnız kaldığım için bunalıma giriyordum. Bu şekilde ben nasıl yaşarım diyordum. Sonra kızım beni bu spora yönlendirdi ve şimdi çok rahatım. Burada geliyorum stresimi atıyorum ve rahatlıyorum. Yani herkese öneririm. Özellikle engelli kişilerin evde kendi kendilerine kapanmasını istemem. Çok güzel bir şey. Bizim de hayatta yaşama hakkımız var. Yani düşünürlerse çok iyi olur kendileri açısından. Güzel bir şeydi. İlk defa böyle bir yarışmaya katıldım. Her daldan insanlar ve her seviye de insanlar vardı. Yani kendim şaşırıyorum açıkçası, bu dereceye kadar geldiğim için. Bir yıl içerisinde bir üçüncülük elde ettim. İnşallah ilerleyen dönemlerde daha yüksek hedef elde ederiz. İki kızım var. Büyük kızım bana her konuda destek oldu" diye konuştu.
“ANNEMLE GURUR DUYUYORUM”
Annesinin felç kalmasının ardından çok yalnız kaldığını söyleyen kızı Mukaddes Gümüş de, "Annem çok yalnızdı, içine kapanıktı. Bir engelli bireyin yapabileceği en iyi spor okçuluk. Çünkü diğer spor branşlarıyla uğraşması çok zordu. O yüzden araştırdım öğrendim, okçuluk sporuna yönlendirdim. Çok gurur duyuyorum. Çünkü 45 yaşındaki bir kadın daha 1 yıllık çalışma sonucu üçüncülük elde etti. Bunu hiç kimse başaramamıştır. Bunu benim annem yaptı ve onunla gurur duyuyorum" dedi.
“BAŞARISI BİZİ GURURLANDIRDI”
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık da,
sporcuları Hacer Allı’nın kısa sürede başarı elde etmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kısacık, “Hacer Allı bize rehabilitasyon amaçlı başvurdu. 1 yıl içerisinde güzel derecelerimiz oldu. Buradan Mastırlar grubu Türkiye Şampiyonasına gitti ve Türkiye üçüncülüğü elde etti. İnşallah biz daha iyi derece bekliyoruz" diye konuştu.
Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak Hacer Allı’ya destek vermeye çalıştıklarını anlatan Kısacık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabi ki tüm ihtiyaçlarının tamamını her ne kadar karşılayamasak da elimizden geldiği kadar her konuda yanında olmaya çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra müdürlük olarak, bakanlık olarak bundan sonra ki çalışmalarında olsun, malzeme konusunda olsun her türlü desteği vereceğiz."
Kısacık, konuşmasında engelli vatandaşlara şöyle seslendi: "Mutlaka bize başvuru yapsınlar. Hem okçuluk hem mehteranlar grubu olsun hem diğer gruplarımızda olsun güzel bir spor ve rehabilite edici bir spor. Buraya gelerek bunlara her konuda destek olacağımızı bilmelerini istiyoruz. Biz Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak dediğim gibi diğer branşta olduğu gibi okçulukta da Karaman’da elimizden geldiği kadar başarı elde etmeye ve o insanları buralara çekerek evdeki boş vakitlerini sıkıntılarını gelip burada atmalarını sağlamaya çalışacağız."
Hacer Allı’nın hocası Recep Batman ise Hacer Allı’nın 45 yaşında aldığı başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, bundan sonraki yarışmalarda da Hacer Allı’dan başarı beklediklerini söyledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum