Karaman Emniyeti'nin 20 Ekim 22 Kasım Dönemi Çalışmaları

Karaman Emniyeti'nin 20 Ekim 22 Kasım Dönemi Çalışmaları
Editör: Karamanca
02 Aralık 2015 - 08:49




Karaman il Emniyet Müdürlüğü, Suç ve suçlularla mücadele kapsamında yapılan çalışmalara dair bilgi paylaştı.


Vatandaşın huzur ve güveninin sağlanmasını kendilerine şiar edindiklerinin söylendiği açıklamada, ‘’ Karaman İl Emniyet Müdürlüğü olarak, suç ve suçluyla mücadeleye yönelik faaliyetleri artırdık’’ denildi. 16457 aracın kontrol edildiği, 110 şahsın adliyeye, 19 kişinin ise cezaevine teslim edildiği bilgisinin verildiği açıklamada;


‘’ Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, her geçen gün daha güvenli bir yaşam sunmak ve güvenlik açısından huzurlu bir kent oluşturmak için 2015 yılı 20 Ekim ve 22 Kasım dönemleri arasında yapılan planlı çalışmalar ve uygulamalar dâhilinde;

 

Telafisi mümkün olmayan ölümlü, yaralamalı ve maddi zararlara yol açan trafik kazalarının önlenmesi amacı ile yapılan trafik kontrollerinde; 16457 araç kontrol edilmiş, 773 araç sürücüsüne değişik kural ihlallerinden 1.088.680.00 TL. Para cezası uygulanmış, alkollü araç kullandığı tespit edilen 95 araç sürücüsüne 87.850.00 TL. Para cezası uygulanmış, 61 araç sürücüsüne ise yasal sınırın ihlali olan 01.00 promil üstü alkollü araç kullanmaktan dolayı adli tahkikat (T.C.K. Md. 179/2) yapılarak adli mercilere sevk edilmiştir.


Hukuk ve nizamın sağlanması, kişilerin ve mülkün muhafazası, suçun önlenmesi, suç faillerinin adalete teslimi amacı ile adli mercilerce koordineli olarak toplam:110 şahıs yakalanarak adliyeye sevki sağlanmış, bu şahıslardan haklarında gerekli yasal işlemler yapılan 40 şahıs tutuklanarak İlimiz cezaevine teslim edilmişlerdir.


Ayrıca, Hırsızlık, Kasten Yaralama, Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs, Yağma ve Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişi Hürriyetinden Yoksun Kılma suçları başta olmak üzere değişik suçlardan yargılandıkları mahkemelerce haklarında 1 Yıl 3 Ay ile 9 Yıl 9 Ay arasında kesinleşmiş Hapis Cezası bulunan toplam (19) şüpheli şahıs Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince yakalanarak İlimiz Cezaevine teslim edilmişlerdir’’ bilgileri paylaşıldı.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum