Karaman Polisinden Kar Lastiği Uygulaması

Karaman Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, bugün başlayan kar lastiği takma zorunluluğu nedeniyle yollarda uygulama yaptı

Karaman Polisinden Kar Lastiği Uygulaması
Editör: Karamanca
01 Aralık 2015 - 13:13




Karaman Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, bugün başlayan kar lastiği takma zorunluluğu nedeniyle yollarda uygulama yaptı.
KaramanEreğli kara yolunda yapılan uygulamada ekipler durdurdukları ticari araçların kar lastiği takıp takmadıklarını kontrol etti. Yapılan uygulamayla ilgili konuşan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Murat Bademoğlu, “İlimizde kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibariyle başladı. Uygulama 1 Nisan 2016 itibariyle son bulacaktır. Yetki belgesi itibariyle A türü olan otomobiller, minibüs ve kamyonetlerde kış lastikleri zorunludur. Aynı şekilde kamyon, çekici, otobüs ve tankerlerde talihli dingillerin üzerindeki lastiklerde de kış lastiği zorunluluğu vardır. Yarı römorklar ve fren tertibatı olan dingilin üzerindeki lastiklerde kış lastiği takma zorunluluğu bulunuyor" dedi.
Araçlarda takılı bulunan lastiğin kış lastiği olduğunu üzerinde M+S işareti, ’Sunumveiz’ yazısı ya da kar işareti olunca anlaşıldığını belirten Bademoğlu, şöyle konuştu: "Bu uygulamayla amacımız sürücülerin güvenli bir şekilde kışı geçirmelerini sağlamaktır. Bu şekilde bir dizi tedbir almış bulunmaktayız. Başta valiliğimiz olmak üzere emniyet, jandarma ve belediye koordinasyon sağlayıp ilimizde kışın buzlanma olan bölgelerimizde tespit yapmak suretiyle sürücülerimizi bu bölgelerden geçerken daha dikkatli ve duyarlı bulunmaları noktasında uyarı broşürleri hazırladık. Buzlanmanın olduğu yerler ve buzlanmayla ilgili işaretlemelerin neler olduğunu ve kış şartlarında araçlarını kullanırken dikkat etmeleri gereken pratik bilgilerin bulunduğu bu broşürleri sürücülerimize dağıtmaktayız. Uygulama 1 Nisan itibariyle son bulacak olup bu dönem içerisinde önce sürücülerimizi kış lastiğini takmalarını kendi güvenliği açısından zorunlu olduğunu hatırlatıyor ve ardından cezai işlemi uyguluyoruz."
Kış lastiği takmayan, takma zorunluluğu olduğu halde takmayan sürücülere 571 TL ceza işlem uygulandığını anlatan Bademoğlu, "Şehir içerisinde de hususi araçlarda takma zorunluluğu olmamakla beraber karlı ve buzlu zamanlarda aracında kış lastiği bulundurmayanlara 88 TL ceza işlemi uygulanacağını da buradan halkımıza bildiriyoruz. Araçlarında kış lastiği olup olmadığı kontrol edilen sürücüler herkesin kış mevsiminde araçlarına mutlaka kar lastiği takmaları gerekir" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum