Reklam

Kuran Kursundaki Yangın

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 6 çocuğun hayatını kaybettiği, 3 çocuğun da yaralandığı Kuran kursunda 20 öğrencinin eğitim gördüğü öğrenilirken, çocuklardan 11’inin pencerelerden atlayarak, hayatlarını kurtardığı ileri sürüldü

Kuran Kursundaki Yangın
Editör: Karamanca
01 Aralık 2015 - 13:02




Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 6 çocuğun hayatını kaybettiği, 3 çocuğun da yaralandığı Kuran kursunda 20 öğrencinin eğitim gördüğü öğrenilirken, çocuklardan 11’inin pencerelerden atlayarak, hayatlarını kurtardığı ileri sürüldü.
Kulp ilçesi kırsalında bulunan Karaağaç Mahallesi’nde çıkan ve 6 çocuğun hayatını kaybetmesine, 3 çocuğun da yaralanmasına neden olan yangının detayları ortaya çıktı. Yetkililer ve görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, alt katı taziye evi olarak kullanılan iki katlı binada bulunan Kuran kursunda 20 öğrenci eğitim görürken, yangın saat 02.40 sıralarında meydana geldi. Yaşları 16 ile 18 arasında değişen çocuklar, ısınmak için elektrikli sobayı açtıktan sonra uyudu. Bir süre sonra yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüdü. Yangında, alevlere uykuda yakalanan Muhammed Bingöl, Sabahattin Altun, Serhat Sancar, Suat Çankaya, Şahin Kahraman ve Nur Muhammed Bayka adlı 6 öğrenci hayatını kaybetti, 3 öğrenci de yakalandı. Binada bulunan 11 öğrenci ise önce pencerelerden atlayarak, hayatlarını kurtardıktan sonra, köylülere haber verdi. Durumu öğrenen köylüler, bir taraftan içeride kalan ve yaralı olan 3 öğrenciyi kurtarmaya çalışırken, diğer taraftan da bidonlarla su taşıyarak, yangına müdahale etti. Ancak yangın uzun süren uğraşlar sonucunda söndürülebildi.
Yaralı öğrenciler, olay yerine çağrılan ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Hayatını kaybedenlerin cesetleri de otopsileri yapılmak üzere hastaneye getirildi.
Kulp İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı, yangınla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum