Kadınlardan 'turuncu Yelekli' Eylem

Birleşmiş Milletler’in (BM) "Dünyayı Turuncuya Boya: Kadına Şiddete Son" etkinlikleri kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi tarafından düzenlenen Turuncu Yelekli Eylem’de kadınlar şiddete, "dur" dediler

Kadınlardan 'turuncu Yelekli' Eylem
Editör: Karamanca
01 Aralık 2015 - 13:01




Birleşmiş Milletler’in (BM) "Dünyayı Turuncuya Boya: Kadına Şiddete Son" etkinlikleri kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi tarafından düzenlenen Turuncu Yelekli Eylem’de kadınlar şiddete, "dur" dediler.
Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, BM tarafından tüm dünyada kadına karşı şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen "Dünyayı Turuncuya Boya" etkinlikleri kapsamında "Turuncu Yelekli" eylem düzenledi. İsmet İnönü Caddesi başında bulunan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından turuncu ile aydınlatılan, "Utangaç Kız" heykeli önünde toplanan kadınlar, Birleşmiş Milletlerin hazırladığı turuncu renkteki reflektörlü uyarı yelekleri giydiler. Kadınlar, Utangaç Kız Heykeli önünde ellerini "Dur" şeklinde kaldırarak, “Dünyayı turuncuya boyayalım. Kadına ve kız çocuklarına karşı şiddete son” ve “Dünyada kadın erkek eşit, ama farklı” sloganları attılar.
Aralarında Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Didem Aydınmakina ve Prof. Dr. Gülten Seber’in de bulunduğu kadınlar, eylemlerine duran bir tramvayın önünde poz vererek sonlandırdılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum