Reklam

Bursa Kestanesi Büyükşehir İle Canlanacak

Büyükşehir Belediyesi, kestane şekeriyle ünlü Bursa’da çiftçilere kestane fidanı dağıtıyor

Bursa Kestanesi Büyükşehir İle Canlanacak
Editör: Karamanca
01 Aralık 2015 - 12:00




Büyükşehir Belediyesi, kestane şekeriyle ünlü Bursa’da çiftçilere kestane fidanı dağıtıyor.
Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesime hizmet yağdırmaya devam ediyor. Çiftçilere koyun ve yem dağıtımı, yem bitkisi tohumu, arı kovanı, sera naylonu, çatı malzemesi, salça makinesi, malt serme makinesi, ceviz soyma makinesi gibi ekipman desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, kaliteli üretim için de düğmeye bastı. Her bölgenin iklim ve toprak yapısına göre kaliteli üretim yapılması maksadıyla geçtiğimiz ay dağ ilçelerinde çilek fidesi dağıtan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de İnegöl ilçesinde toplam 3 bin 250 adet kestane fidanı dağıttı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünya devleri arasına girmek gibi bir hedefi olan Türkiye’de bunun ancak üretimle sağlanabileceğini hatırlattı. Bu hedef doğrultusunda bir taraftan sanayiyi desteklerken, diğer taraftan da kırsal kesime büyük yatırımlar yaptıklarını kaydeden Altepe, “Eskiden bu işler özel idare marifetiyle yapılıyordu ancak yeterli olmadı. Şimdi ise en ücra köşede bile ilçe belediyesi var Büyükşehir Belediyesi var. Daha kaliteli üretimi nasıl sağlarız? Ürünlerimizi dünya pazarlarına nasıl sunarız? Biz bunu sağlamak için çalışıyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak fidan dağıtımı ile Bursa’nın kendine özgü değeri olan kestane tarımının nicelik ve nitelik olarak korunmasına katkı sağlıyoruz. Kestane dünya pazarlarında geniş yer bulan bir ürün. Püresi, ezmesi, tatlısıyla aynı zamanda Bursa’nın simgelerinden biri olmuş. Kestane şekerimizle ün yapmamıza rağmen, yeterli üretim olmadığı için kestaneyi dışarıdan getiriyoruz. İnşallah bu yatırımlarımızla üretim yeniden canlanacak. Bugün yaptığımız dağıtım bir başlangıç. Bu destekler ihtiyaç olan tüm bölgelerde devam edecek” dedi.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yeni Büyükşehir yasasının özellikle kırsala sağladığı imkanlara vurgu yaptı. Aktaş, “Bırakın fidan dağıtmayı, arı kovanı dağıtmayı, ürün toplama merkezleri yapmayı, eskiden bir camiye kumu bile kaçak köçek veriyorduk. Okul bahçesine kilit parke taş verirken, 810 metre boru verirken ne ceremeler çektiğimizi herkes biliyor. Bunları, Büyükşehir yasasıyla ilgili eleştiri getirenlere, ‘köylerimiz, köylümüz bitecek’ diyenlere kapak olsun diye söylüyorum. Bu yapılanlar başlangıç. Sistem artık oturdu, çok daha fazlası yapılacak. Kestane de 1015 yıl öncesine kadar İnegöl’ümüzün önemli ürünlerinden biriydi. Şimdi ise yok denecek kadar dibe vurdu. Her konuda olduğu gibi imdadımıza her zaman yetişen, bize ağabeylik yapan Başkanımız talimat verdi ve bugün kestane fidanlarını dağıtıyoruz. Ben üreticimize yaptığı katkılar nedeniyle Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından kestane fidanları üreticilere dağıtıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum