Reklam

Caminin Yıkılan Bölümleri Maddi İmkansızlardan Yapılamıyor

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinin ilk camisi olan Merkez Cami’nin yeniden yapılmak üzere yıkılan şadırvan, lojman ve tuvaletleri, geçen 6 aya rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle yapılamadı

Caminin Yıkılan Bölümleri Maddi İmkansızlardan Yapılamıyor
Editör: Karamanca
30 Kasım 2015 - 16:00




Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinin ilk camisi olan Merkez Cami’nin yeniden yapılmak üzere yıkılan şadırvan, lojman ve tuvaletleri, geçen 6 aya rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle yapılamadı. İnşaatın sürebilmesi için hayırseverlerin yardımları bekleniyor.
Yavuzeli ilçesinin ilk camisi olan Merkez Cami’nin, şadırvan, lojman ve tuvaletleri yenisi yapılmak üzere 9 Nisan 2015 günü yıkılmıştı. Yıkılan yere içerisinde Kur’anı Kerim Kursu ve imamhatip lojmanı olan bir bina ve cami bahçesine yeni bir şadırvan ile tuvaletlerin yapılması planlanmıştı. Yenisi yapılmak üzere yıkılan alanlarda maddi imkansızlıklar nedeniyle 6 aydır herhangi bir çalışma yapılamadı. Çalışmaların yapılabilmesi için cami hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekleniyor. Hayırseverlere yardım çağrısında bulunan Merkez Cami İmamı İlyas Yılmaz, “İlçemizdeki üç camiden biri ve 1960’tan bu güne kadar ibadete açık olan Camimiz, İlçemizin en eski camisidir. Tuvaletleri ve abdest alma yerleri yetersiz gelmektedir. Mahallemize uzun zaman yetecek Kuran kursu, tuvalet ve abdest alma yerlerine yenisinin yapılması ve inşaata başlanması için hayırsever kişi ve kuruluşların ilgisine ihtiyacımız var. Cemaatimiz elinden gelen yardımları yapmaktadır, ama bu yardımlar yeterli gelmemektedir. Bu durumda inşaatı devam ettirmekte zorlanıyoruz. İnşaatın devam etmesi için bir an önce maddi olarak tüm Yavuzelili hemşehrilerimizden ve yardımsever vatandaşlarımızdan yardım beklemekteyiz. Ayrıca kum, Demir, Çimento, Briket gibi yardımlar da kabul edilmektedir” dedi. Yavuzeli Müftülüğü ile yapılan görüşme sonunda Merkez Cami inşaatı için yardım hesabı açıldığını belirten Yılmaz, yardım yapmak isteyenlerin müftülüğe veya kendisine ulaşabileceğini kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum