Reklam

Eğitim Yardımı Almak İsteyen Vatandaşlar Zor Anlar Yaşandı

Şanlıurfa’da öğrencilere devlet tarafından eğitim desteği olarak verilen çocuk parasını almak için sabahın erken saatlerinden itibaren PTT önüne giden vatandaşlar zor anlar yaşadı

Eğitim Yardımı Almak İsteyen Vatandaşlar Zor Anlar Yaşandı
Editör: Karamanca
30 Kasım 2015 - 13:11




Şanlıurfa’da öğrencilere devlet tarafından eğitim desteği olarak verilen çocuk parasını almak için sabahın erken saatlerinden itibaren PTT önüne giden vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Şanlıurfa’da öğrencilere devlet tarafından eğitim desteği olarak verilen çocuk parasını almak için sabahın erken saatlerinden itibaren PTT önüne giden vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kalabalığın arasında kalan kadın ve çocuklar zaman zaman ezilme tehlikesi geçirdi. Ayakta durmakta güçlük çeken yaşlı kadınlar soğuk kaldırımlarda oturarak sıralarını bekledi. Vatandaşlar, erken para almak için adeta birbirleriyle yarışırken kalabalığın arasında kalan çocuklar ezilme tehlikesi yaşadı. Vatandaşlar, kendi mahallelerinde de ATM’ler olduğunu fakat bu ATM’lerin bozuk olduğunu iddia ederek durumdan yakındı.
Üç ATM’nin bulunduğu Sarayönü PTT Şubesinin önünde uzun kuyruk oluşturan kalabalık, uygulamaya tepki gösterdi. Uygulamaya tepki gösteren bir vatandaş, “Bizim yetkililerden istediğimiz soruna çözüm üretmek. Soruna sorun üretmek değil, soruna çözüm bulmaktır. Şu an görüyorsunuz yaşlısıyla, genciyle, kadın, çoluk çocuk bu soğukta perişan oluyorlar. Yetkiler insanlara faydalı oluyoruz dedikleri zaman gerçekten faydalı olmalılar. Şuan Eyyübiye İlçesinde olsun, diğer semtlerde olsun ATM’ler bozuk. Hiç kimse bu ATM’lerle ilgilenmiyor. Sabah 6’dan bu yana toplanmış bu vatandaşlar, birkaç kuruş için bu cefayı çekiyor. Akşam güneş batana kadar bu kuyruk bitmek tükenmek bilmiyor. Bu insanlara yapılan bir eziyettir. Yetkililerden isteğimiz bu soruna bir çare bulmalarıdır” şeklinde konuşarak sıkıntının ATM’lerin bozuk olmasından kaynaklandığını iddia etti.
Şanlıurfa’da yaklaşık 80 bin çocuğa eğitim yardımı yapıldığı, kız çocuklarına 40 Türk Lirası, erkek çocuklarına ise 35 Türk Lirası ödendiği öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum