Kemer'de 30 İşletme Yıkım İçin Boşaltılıyor

Antalya’nın Kemer ilçesinde belediye tarafından yıkım kararı çıkarılan 30 işletme boşaltılıyor

Kemer'de 30 İşletme Yıkım İçin Boşaltılıyor
Editör: Karamanca
30 Kasım 2015 - 13:11




Antalya’nın Kemer ilçesinde belediye tarafından yıkım kararı çıkarılan 30 işletme boşaltılıyor.
Kemer’in Beldibi Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan kaçak ve ruhsatsız olduğu belirtilen dükkanlara yıkım kararı çıkarıldı. Kemer Belediyesi tarafından yürütülecek yıkım çalışmaları öncesinde 30 iş yeri için özellikle turistik eşyaların satışının yapıldığı dükkanları boşaltmaları için süre tanındı. Tanınan süre içerisinde bazı dükkan sahipleri çatı kiremitlerini dahi sökerek kaldırırken bazıları ise topladıkları malzemelerini nakliye araçlarına yükledi. Bazı dükkanların camlarının kırık olduğu bazılarının ise duvarlarının dahi yıkılmış olduğu görüldü.

ARSA SAHİBİ DE KİRACILARI DA MAĞDUR
5 yıldır dükkan işlettiğini belirten İdris Özer, sezon başında yıkacaklarını ancak izin alarak bu zaman kadar beklediklerini belirterek, “Usulsüz yapı ve kaçak dediler yıkıyorlar. Sezonda gelip yıkmak istediler bizde izin istedik sezon sonuna kadar. Şimdi sezon bitti ve toplanıyoruz. Benim şu an buradaki kaybım 100 bin TL” dedi.
Dükkanların üzerinde bulunduğu arsanın sahibi Süleyman Talih, 20 yıllık emeğinin yıkıldığını söyledi. Yakın akrabalarıyla birlikte 200 dönümlük arsa üzerinde haklarının olduğunu ve tapularının olduğunu da belirten Talih, “20 yıl olmuş burayı yapalı şimdi yıkılıyor. Belediye kaçak yapı diyor. Ruhsatlı olduğunu bende iddia etmiyorum. İmar gelip imara uygun olmayan yerleri söylerler imara göre yıkıp düzeltiriz. Turizmcilerin yıktırdığından şüpheleniyorum. Buranın kullanım alanı 200 dönüm. Arsa olarak tapum var. Yıkıldıktan sonra burada sadece tarım yapabilirim” diye konuştu.
Bir başka işletmeci Şeyhmuz Arslan ise Beldibi’nin her yerinin ruhsatsız ve tapusuz olduğunu iddia ederek, “Beldibi 1 ve 3’ten başlanmayıp neden direkt olarak ikiden başlanıyor. Buralar kime verilecek bilmiyoruz. Burada daha öncede 85 dükkanım yıkılmıştı. Toplam zararım 6 Milyon TL. Buraya yatırım yaptık ve şu an işsiziz” diye konuştu.
İş yeri sahiplerinin boşaltma işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kemer Belediyesi ekiplerinin kepçeyle yapıları yıkacağı belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum