'10. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali' Sona Erdi

Bilecik Belediyesi’nin bu yıl 10’uncusunu gerçekleştirdiği "Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali", sahnelenen "Yetersiz bakiye" adlı oyunla sona erdi

'10. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali' Sona Erdi
Editör: Karamanca
30 Kasım 2015 - 12:30




Bilecik Belediyesi’nin bu yıl 10’uncusunu gerçekleştirdiği "Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali", sahnelenen "Yetersiz bakiye" adlı oyunla sona erdi.
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki oyunu, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Garnizon ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ve İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım ile sanatseverler izledi. Murat Kürüz’ün yazıp, yönettiği, tüketen ve tüketmeyi alışkanlık edinmiş insanların asıl değerlerinden nasıl koptuklarını anlatan iki perdelik komedi oyununda, Hakan Yılmaz, Hande Subaşı, Turgut Tuncalp ve Eylül Öztürk rol aldı.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Hep birlikte 11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali’nde görüşmek dileğiyle" ifadesine yer verdiği konuşmasında, "Bir tiyatro festivalimizin 10’uncusunun da sonuna geldik. İnşallah 10’dan sonra 11 geliyor ve bir hedefimiz daha var. İnşallah, Bilecik’in plakası olan 11. tiyatro festivalini, ulusal boyuttan uluslararası boyuta çıkartmayı hedefliyoruz. Gelecek yıl inşallah bu sahnede yurt dışından gelecek olan oyun ve oyuncularla buluşturma çabası ve gayreti içinde olacağız. Aslında bu tür etkinlikler birçok unsurun bir araya gelmesiyle oluyor. Bir defa sanatın icra edilmesi gereken mekanlar lazım. Çok şükür bizler bu anlamda ilimize ve ülkemize çok güzel bir mekan kazandırdık. Sanatçılarımızın buraya gelmeleri, teşrif etmeleri son derece önemli. Ben bugün bütün sanatçılarımıza bu anlamda teşekkürlerimi bildiriyorum. Gerçekten de çok değerli isim, bu davetimizi kırmadılar ve bizlerle, sizlerle bir araya geldiler. Tabi ki bütün bunların dışında bu mekan ve sanatçıları izleyerek, bizlere destek çıkan siz değerli vatandaşlarımıza ihtiyacımız var. Çünkü, marifet iltifata tabidir. Burada tiyatro sever bir kitlenin olması çok önemli. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bu çalışmalara anlam kazandırdınız. Hep birlikte bu festivalin 11’incisinde buluşmak dileğiyle hoşça kalın" dedi.

"BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’YA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ"
Usta oyuncu Hakan Yılmaz ise, tiyatro festivali hakkında yaptığı değerlendirmede Bilecik’e bu 3’üncü gelişi olduğunu kaydetti. Yılmaz, "Böyle bir belediye başkanı ve böyle bir salona sahip oldukları için bence Bilecik halkı çok şanslı. Belediye Başkanımıza bu fırsatı bizlere de sundukları için çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki yıllarda da Bilecik’e tekrar geliriz. Salonu doldurduğunuz için bütün tiyatro sevenlere teşekkür ediyoruz. Sizlerin karşısında oynamak bizler için büyük bir onurdur" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Yağcı, oyun sonunda oyunda rol alan oyunculara plaket takdim etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum