Reklam

112 Çağrı Hattına Yapılan İhbarların Yüzde 95'i Asılsız

Eskişehir’de, Sağlık Bakanlığı tarafından planlanan ve Bursa’da faaliyete geçen ’Yaşama Yol Ver’ medya kampanyasının lansman toplantısı düzenlendi. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 1 yılda 112 Acil Servis Çağrı Hattı’na yapılan ihbarların yüzde 95’inin asılsız ihbarlar olduğuna dikkat çekti..

112 Çağrı Hattına Yapılan İhbarların Yüzde 95'i Asılsız
Editör: Karamanca
30 Kasım 2015 - 11:38




Eskişehir’de, Sağlık Bakanlığı tarafından planlanan ve Bursa’da faaliyete geçen ’Yaşama Yol Ver’ medya kampanyasının lansman toplantısı düzenlendi. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 1 yılda 112 Acil Servis Çağrı Hattı’na yapılan ihbarların yüzde 95’inin asılsız ihbarlar olduğuna dikkat çekti.
Valilik binası Yunus Emre Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Güngör Azim Tuna, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Halil Yıldırım ve 112 Acil Servis personelleri katıldı. Lansmanda ilk olarak 112 Acil tanıtım konulu film gösterisi izleyicilere sunuldu.
Burada konuşma yapan Vali Güngör Azim Tuna, 112 Acil Servis ekiplerinin gece gündüz demeden vatandaşların yardımına koştuklarını, fakat trafikte engellere takıldığına değindi. Tuna, “Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen ’Yaşama Yol Ver’ kampanyasının Eskişehir tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Yaşama yol ver sloganı cana can katan bir ifadedir. 112 Acil Servis ekipleri milyonlarca vatandaşın duasını alarak gecesi, gündüzü ve tatili olmadan saniyelerle yarışırken her zaman soğukkanlı ve metanetli olarak hizmet vermektedir. Ancak asıl zorluklar asıl 112 hattının gereksiz yere meşgul edilmesi ve trafikte ambulanslara yol verilmemesidir. Toplum olarak hepimize düşen bir görev ve sorumluluklar var. Şehir içinde 10 dakikada olay yerine ulaşma süresini 7-8 dakikaya indirmeyi amaçlayan 112 Acil Sağlık ekiplerin önündeki en büyük engel şehir planlamaları ve trafikteki ihmalsizliktir” dedi.
“1 YILDA YAPILAN İHBARLARIN YÜZDE 95’İ ASILSIZ”
Vali Tuna, 1 yıl içerisinde 112 çağrı hattına gelen ihbarların yüzde 95’inin asılsız olduğuna da dikkat çekerek, “12 komuta merkezine 1 yılda gelen 120 milyon çağrının sadece 4 milyonunun gerçek vakalardan oluştuğu belirtilmekte. Yüzde olarak bakıldığı zaman sadece yüzde 5’i gerçek vakalar. Bu çok kötü bir durum aslında, ülke olarak ayıbımız. Geriye kalan yüzde 95, gereksiz aramalar ve asılsız ihbarlardan oluşmaktadır. Bu durum 112 Acil Servis ekiplerinin acil vakalara yetişmesini geciktirmektedir” şeklinde konuştu.
“112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ, GENEL SAĞLIK HİZMETLERİNİN EN ÖNEMLİ BASAMAĞIDIR”
Ardından konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu ise, 112 sağlık hizmetlerinin, genel sağlıkta en önemli basamak olduğuna değindi. Mumcu, “Hepimizin bildiği gibi 112 Acil Sağlık hizmetleri, genel sağlık hizmetlerinin ilk ve en önemli basamağıdır. Burada olacak en ufak bir aksama tüm hizmete yansımakta, hastanın geleceğini sağlık hizmetleri kalitesini etkilemektedir. Bu kapsamda bir farkındalık oluşturmak amacıyla bakanlığımız tarafından bu sene böyle bir kampanya başlatıldı. Bu kampanya dahilinde minik öğrencilere 112’nin öneminin tanıtımı yapıyoruz. Halka açık yerlerde afiş ve pankartlarda yaklaşık 1-1,5 aydır tanıtımını yapıyoruz. Büyük alışveriş merkezleri ve toplu taşıma araçlarında da tanıtım programlarımızı sergiliyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından 112 personellerinin çektiği zorluklarını anlatan video sunumunun izlettirilmesi ile lansman sona erdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum