Bakkallar Odasından Seyyar Satıcı Tepkisi

Manavgat Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Abdullah Akça, Zabıta ekiplerinin gerekli denetimleri yapmaması nedeniyle Manavgat’ın seyyar satıcı cennetine dönüştüğünü ileri sürdü..

Bakkallar Odasından Seyyar Satıcı Tepkisi
Editör: Karamanca
30 Kasım 2015 - 08:34




Manavgat Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Abdullah Akça, Zabıta ekiplerinin gerekli denetimleri yapmaması nedeniyle Manavgat’ın seyyar satıcı cennetine dönüştüğünü ileri sürdü.
Manavgat Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Abdullah Akça, gazetecilerle biraraya geldi. Üyelerinin yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgiler veren Akça, “İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarının en erken 25 günde alındığını biliyorum. Oda kaydı, vergi kaydı, sicil kaydı, belediyenin verdiği iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, TPDK ruhsatı derken yaklaşık 1 ayı bulmakta. Burada birilerinin hatası eksiği olarak değil, esnafın üzerinden bu prosedürlerden bazılarının kalkması gerekiyor” dedi.
Büyükşehir yasası nedeniyle Manavgat belediyesi iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verirken ASAT’tan görüş yazısı istendiğini, belediyenin ASAT’ın bu görüş yazısı olmadan bu ruhsatı vermediğini belirten Akça, “ASAT görüş yazısı için standart olarak 351 lira para alıyor halbuki 351 liralık görüş yazısı metrekareye alınması lazım, yani bin metre karelik bir işyerinden de 351 lira alıyor on metre karelik bir iş yerinden de aynı ücreti alıyor. Biz bunu sayın Büyükşehir Belediye başkanına ilettik bunu düzelteceğini söyledi” dedi.
Manavgat’ta ki birimlerin en büyük eksikliğinin zabıta olduğunu belirten Akça, bazı elektronik eşya satan iş yerlerinde bile içecek satıldığını iddia ederek, “Bende gördüm ve şok oldum. Elektronik cihaz mağazası resmen içecek satıyor. Enerji içeceğinden tutunda efendim, meyve suyundan suya kadar her şey satılıyor. Bırakın oraları belediyelerimizin yermiş olduğu simit tezgahlarında meyve sularından içeceklerden yada küçük peynirlerden satıldığını biliyoruz. Biz bununla ilgili 10 yıldır Belediyemiz ile görüşüyoruz. Seyyar satıcı araçlarını bizzat geçmiş zamanda hem zabıta amirini oraya çağırıp teslim ettiğimiz zamanlar oldu. Ama maalesef Manavgat ilçemiz bana göre bir Seyyar Satıcı Şehri Oldu. Bugün bir hastane önüne gittiğinizde hepiniz görürsünüz, yarda sanayiye gittiğinizde görürsünüz. Kuruyemişin her türlüsü, ben üç gündür Manavgat’ta pilavcı arabası görüyorum. Bugün bizim dükkanlarımızı ayda bir kere toplum sağlığı, İlçe tarım müdürlükleri denetliyor ve biz bundan gurur duyuyoruz. Her gün denetlesinler. Ama biz bu kadar denetlenirken caddede, kaldırımda bu kadar çok seyyar satıcı varken neden ben ruhsat almak için 20 gün yada diğer yasal işlemleri yerine getirmek için 1 ay uğraşayım. Bu seyyar satıcılar neden denetlenmiyor” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum