Reklam

İş Arayanlar İle İş Verenler Buluşacak

Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla düzenlenen ‘4

İş Arayanlar İle İş Verenler Buluşacak
Editör: Karamanca
30 Kasım 2015 - 12:00




Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla düzenlenen ‘4. Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması (BİİB’2015), 345 Aralık tarihleri arasında kapılarını açıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Valiliği, Bursa Kent Konseyi (BKK), Bursa Çalışma ve İş Kurumu (İşKur Bursa) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) destekleriyle hazırlanan BİİB’ 2015’in tanıtım toplantısı Merinos AKKM’de yapıldı. Toplantıya İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muammer Karaduman, Binted Genel Müdürü Birgül Yıldız Günay, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, Büyükşehir Belediyesi, Valilik, İşkur Bursa ve BKK yetkilileri katıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, bilgi ve bilgili insanın gönümüzde daha önem kazandığını söyledi. Vasıflı insan kaynaklarıyla iş dünyasının yakın ilişkiler kurmasının önemine de işaret eden Karlık, Büyükşehir Belediyesi destek ve katkılarıyla dördüncüsü düzenlenen BİİB’in bir kez daha Türkiye’nin büyük firmalarıyla iş arayanları buluşturacağını hatırlattı. Katılan firmaların işgücüyle buluşarak sektör hakkında bilgiler vereceğini anlatan Karlık, buluşma kapsamında Ahmet Şerif İzgören, Sunay Akın ve Oğuz Saygın tarafından konferanslar verileceğini belirtti. Geçen sene yapılan 3. BİİB’e 163 firma tarafından 188 stant kurulduğunu, buluşmayı 25 bin kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Karlık, “Ziyaretçilere ve katılımcı firma temsilcilerine yönelik yapılan konferans, sertifikalı seminerler ve firma seminerlerine toplam 6 bin 720 kişi katıldı. İşkur Bursa iş ve meslek danışmanları tarafından 3 bin kişiye danışmanlık hizmeti verilmişti. BİİB’2014’e katılan 139 firmanın yaptığı müşteri memnuniyeti anketine göre yüzde 99.28’i BİİB’2014’ü başarılı bulmuştu. İşsizlikle mücadeleye katkı sağlayacak olan Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması, ücretsiz olarak tüm vatandaşlar tarafından 3 gün boyunca 10.0022.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Bursa’nın iş gücü piyasasına önemli katkıları olacak olan buluşmaya, tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.
Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş ise, Bursa’nın Türkiye ekonomisinde önemli yere sahip olduğunu, ekonominin sürdürülebilir ve verimli şekilde devam ettirilmesi bakımından insan kaynaklarını ile istihdamın önem arz ettiğini kaydetti. Buluşmanın ekonomik verimin elde edilmesinde katkı sağlayacağını ifade eden Altıntaş, “İşveren, işçi, öğrenciler buluşmada bir araya gelerek kendilerine uygun işgücünü bularak bilgi sahibi olacak. Geçen seneki çalışmalardan hareket ederek bu sene için 30 bin kişinin buluşmayı ziyaret etmesini bekliyoruz. Sunum ve sertifika eğitimlerine ise 2 bin 500 kişinin katılması bekleniyor. İstihdam ve insan kaynaklarının bilgili kişiler tarafından sunulması, meslek eğitimin artırılması, eksikliklerin dile getirilmesi bizi yönlendiriyor. Tüm vatandaşlarımızı, iş arayan ve verenleri buluşmaya davet ediyorum” diye konuştu.
BKK Başkanı Hasan Çepni de ilki 2012 senesinde 131 firma katılımıyla başlayan BİİB’in, 2013 senesinde 170, 2014 senesinde ise 187 firma ve stant katılımıyla yapıldığını hatırlattı. BİİB 2015’in ise 345 Aralık tarihlerinde Merinos AKKM’de yapılacağını, 165 firmanın 189 stantla yer alacağını anlatan Çepni, buluşmada 35 tane firma sunumu, 16 tane sertifikalı eğitim programının da düzenleneceğini söyledi. Buluşmada, staj, gönüllü çalışma, parttime çalışma ile mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendirmek yapılarak firmaların ve insan kaynakları politikalarını tanıtacağını belirten Çepni, “Buluşmada ayrıca Ahmet Şerif İzgören tarafından ‘Hayatımız İş’, Sunay Akın tarafından ‘Geçmişten Bugüne söyleşi’, Oğuz Saygın tarafından ‘Hedef belirlemeSıra dışı yaşam becerileri’ konulu konferanslar verilecek. Buluşmaların sonucunda 500 ile 1000 civarında insanın çalışma hayatına katıldığı görüldü. İş dünyası çalışacak insan arıyor. İş dünyası bir seviye arıyor. Bu eksikliğin görülmesi için buluşma önem taşıyor. Programa, iş dünyası temsilcilerini ve çalışmaya hazır herkesi bekliyoruz” dedi.
“VASIFLI ARA ELEMANA İHTİYAÇ VAR”
BTSO Yönetim Kurulu üyesi Fahrettin Gülener ise, Bursa’nın büyümesi, ismini tekrar parlatması gerektiğini ifade etti. Nitelikli eğitim konusunda BTSO’nun yaptığı çalışmalardan ve projelerden bahseden Gülener, 30 sene önce kurulan BEGEV’in, son 6 senedir BTSO bünyesinde BUTGEM olarak hizmet verdiğini hatırlatarak, 700’den fazla kurs programının uygulandığını, 15 bine aşkın insanın eğitim ve gelişme fırsatı bulduğunu söyledi. Kursa katılanların kursun son günü gelmeden işbaşı yaptığına vurgu yapan Gülener, “Nitelikli ara elemana kendimce uzman atölye işgücü diyorum. Sanayicinin bu tip insana ihtiyacı var. ‘Adam arıyorum, bulamıyorum’, ‘iş arıyorum, bulamıyorum’ sözlerini bir türlü anlamıyorum. Endüstri meslek lisesi mezunlarının yüzde ikisini, makine mühendislerinin yüzde 4ünü işe alabiliyoruz. Buna göre vaziyet almak zorundayız” diye konuştu.
İşKur Bursa İl Müdürü Kasım Tilki, istihdamın korunması, artırılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade etti. BİİB’in maksadının iş arayanları aynı ortamda birden fazla işverenle görüştürmek, iş vereninin de iş arayanlarla kısa sürede bir araya gelebilmesini sağlamak olarak anlatan Tilki, “Buluşmalarının yapıldığı ilk seneden itibaren bu zamana kadar insan kaynaklarının aradıkları insanlarla üç gün içerisinde görüşerek temin edebildikleri görüldü. Buluşmalarda her sene 500 ile 1000 arasında insan iş bulabilmektedir. 30 binin üzerinde öz geçmiş hazırlanıp sunulabilmektedir. Her sektörden firmayı almaya gayret ettik. Müracaat edip buluşmaya katamadığımız firmalar da oldu. Buluşmanın düzenlenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediyesi’ne, Valiliğe, BKK’ye ve BTSO’ya teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum