Öğrencilere Üniversiteler Tanıtılıyor

Yeditepe Üniversitesi Kurumsal İletişim Müdürü Ayşegül Gülbay, öğrencilere üniversite ve bölüm seçimleri konusunda dikkat etmeleri gerekenleri anlattı

Öğrencilere Üniversiteler Tanıtılıyor
Editör: Karamanca
30 Kasım 2015 - 08:30




Yeditepe Üniversitesi Kurumsal İletişim Müdürü Ayşegül Gülbay, öğrencilere üniversite ve bölüm seçimleri konusunda dikkat etmeleri gerekenleri anlattı.
Gülbay, Erkan Eğitim Kurumları’nın, öğrencilerin, bilinçli meslek seçimi yapmaları adına tanıtıcı ve bilgilendirici faaliyetler kapsamında düzenlediği üniversite, bölüm ve meslek tanıtımı seminerine katıldı.
Öğrencilere iyi gelecek için doğru seçim yapmalarını öğütleyen Gülbay, ‘’Üniversite ve bölüm seçiminiz hayatınızı etkiler. Yeterli çalışmanızın, burada aldığınız iyi eğitimin yanı sıra yeteneklerinizi ve yapmak istediğiniz mesleği iyi seçmeniz gerekir. Bununla beraber iyi bir üniversitede alacağınız iyi eğitimler sizi iyi bir geleceğe hazırlar’’ dedi. Yeditepe Üniversitesinin bölümlerini, burs oranlarını, Eramus ve değişim programlarını anlatan Ayşegül Gülbay öğrencilerin sorunlarını da yanıtladı.
Ayşegül Gülbay, ilgi ve yetenekleri ölçmede yardımcı olan kişilik testlerinin, bölüm seçimine ışık tuttuğunu vurguladı. Gülbay, "Bu kişilik testleri, hem bölüm seçimi sürecine nereden başlanacağı konusunda yardımcı olacak, hem de alternatif bölümler arasından hangilerinin uygun olduğu konusunda bölüm listesini daha odaklı bir hale getirmende faydalı olacaktır" dedi.
Erkan Lisesi PDR Birimi yetkilileri, amaçlarının üniversite adayı öğrencilerinin bilinçli seçim yapmalarını sağlamak olduğunu belirterek, “Meslek seçimi insan yaşamının en önemli evrelerindendir. Gençlerimiz de şimdi tam bu evrede bulunuyorlar. Üniversite ve meslek seçiminde doğru karar vermeleri, yetenekleri ve eğilimleri ölçüsünde sevdikleri bir üniversitede eğitimlerini sürdürmelerini çok önemsiyoruz. Bu etkinliklerimizde öğrencilerimiz, üniversiteler ve bölümler hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Bu bilgilenmeleri, ileride karar verecekleri aşamada çok yararlı olacaktır” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum