Eskişehir'de Tahir Elçi Eylemi

Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, dün Diyarbakır’ın Sur ilçesinde basın açıklamasının ardından çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi için protesto gösterisi yaptı

Eskişehir'de Tahir Elçi Eylemi
Editör: Karamanca
29 Kasım 2015 - 16:00




Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, dün Diyarbakır’ın Sur ilçesinde basın açıklamasının ardından çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi için protesto gösterisi yaptı.
Porsuk Bulvarı Adalar mevkisinde toplanan yaklaşık 200 kişi, Tahir Elçi için bir araya geldi. Gurup, ellerinde tuttukları afiş, gazete ve Baro Başkanı Tahir Elçi’nin fotoğrafının bulunduğu dövizlerle çeşitli sloganlar attı. Sonra yürüyüşe başlayan topluluk, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü önüne geldi. Burada bir süre slogan atan gurup üyeleri, Tahir Elçi için ve Ankara’da, Suruç’ta hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.
Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklaması yapan Besdegül Sarıbaş, eşitlik ve adalet savaşçısı, insan hakları savunucusu Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin, insanlığın ortak kültür ve mirasını koruma, bu topraklarda kalıcı, onurlu bir barışı tesis etme çağrısı yaparken katledildiğini söyledi. Sarıbaş, konuşmasında, Tahir hocanın meslektaşları, yoldaşları, emek ve demokrasi savunucuları, barış savaşçılarının burada olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
"Öldürmekle biter miyiz, sindirmekle susar mıyız sandınız? Dün olduğu gibi bugün de korkmuyoruz. Yine bir basın açıklamasında buradayız. Biliyoruz artık ölüm soluğumuz kadar yakın. Oysa barış ve eşitlik için savaşırken ölmek ne güzel. Eğemediğiniz boynumuza sıktığınız her kurşun, geçirdiğiniz her urgan sizi katil bizi ölümsüz kılar. Çünkü biz yaşamı uğruna ölecek kadar çok seviyoruz.”
Yapılan basın açıklamasının ardından hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi’nin avukat arkadaşları duygularını dile getirdi.
Gurup açıklamaların ardından olaysız dağıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum