Muharrem İnce: 'bu Karanlık Güçler Kim'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Diyarbakır Baro Başkanlığınca Dört Ayaklı Minare’de düzenlenen basın açıklaması sonrasında çıkan çatışmada öldürülen Tahir Elçi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Baro Başkanı sokakta öldürülüyor, Beyaz Toros dönemi mi başlıyor? Bu karanlık güçler kim? Sırayla insanları öldürecekler mi?" dedi

Muharrem İnce: 'bu Karanlık Güçler Kim'
Editör: Karamanca
29 Kasım 2015 - 14:30




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Diyarbakır Baro Başkanlığınca Dört Ayaklı Minare’de düzenlenen basın açıklaması sonrasında çıkan çatışmada öldürülen Tahir Elçi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Baro Başkanı sokakta öldürülüyor, Beyaz Toros dönemi mi başlıyor? Bu karanlık güçler kim? Sırayla insanları öldürecekler mi?" dedi.
Muharrem İnce, bu olayları çıkaranları kastederek "Bu karanlık güçler kim" diye sordu.
CHP Gemlik İlçe Örgütü, seçim dönemlerinden dolayı geciken ilçe kongresini Milton Aile Çay Bahçesinde yaptı. Kongreye, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, eski Milletvekili İlhan Demiröz, İl Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, "32 arkadaşımızla her ne yapabildiysek birlikte yaptık. Bursa’da ardı ardına seçim geçiren ve aynı ekiple kongreye giden tek ilçe örgütüyüz, bununla gurur duyuyoruz’’ dedi.

"BU KARANLIK GÜÇLER KİM?"
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de konuşmasında, Türkiye’nin dış politikasının zaten sorunlu olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Baro Başkanı sokakta öldürülüyor, Beyaz Toros dönemi mi başlıyor? Bu karanlık güçler kim? Sırayla insanları öldürecekler mi? Bütün bunları tartışmak, kongreyi tartışmaktan daha önemlidir. Türkiye’nin pek çok ülkede büyükelçisi yok. Suriye’de ne duruma geldiğimizi görüyoruz. Bunun sebebi Erdoğan’ın Esad’a Alevi gözüyle bakmasıdır. Erdoğan, Orta Doğu’ya mezhep üzerinden bakıyor" diye konuştu.

"MAYIS VEYA HAZİRANDA REFERANDUMA HAZIR OLUN"
Düşürülen Rusya savaş uçağıyla ilgili de konuşan İnce, şunları söyledi: "17 saniye sınırı ihlal etti, uçağı düşürürüm. Düşürürsün de sonucu? Başkanlık sistemi geliyor da, kabadayılıkla mı başladı bu işe. Kendi geleceği önemli, ülkenin geleceği umurunda değil. Mayıs veya haziranda referanduma hazır olun. Yargıyı teslim almış cumhurbaşkanı var. Can Dündar’a hesap soracağım diyor. Sen silah göndermeye utanmıyorsun, o yazınca hapse giriyor. Hayalet bir başbakan, felaket bir cumhurbaşkanı tarafından yönetiliyoruz.’’
Konuşmalardan sonra divan seçimi, faaliyet ve denetleme kurulu raporları oy birliği ile kabul edildi. Yönetime, sadece Mehmet Uğur Sertaslan’ın listesi sunuldu. Listenin divana verilmesinden sonra tekrar söz alan İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, çözümün CHP olduğunu söyledi.
Konuşmalar sonrasında yönetim tanıtıldı ve oy kullanma işlemine geçildi. CHP İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu:
"Mehmet Uğur Sertaslan, İhsan Acar, Ufuk Akay, Hatice Ayşem Anafarta, Ayşe Nil Avcı, Yasemin Bayar, Erol Coşkun, Bertan Deliorman, Mehmet Gül, Özgür Han, Ali Kalkan, İlkay Küpe, Çetin Pehlivan, Tekin Rama, Çiğdem Seç, Dilek Taşpınar, Mehtap Ünlü."

YORUMLAR

  • 0 Yorum