Cumhuriyet Mahallesi'nden 21. Geleneksel Aşure Günü Etkinliği

Ortaca Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından geleneksel hale getirdiği “21

Cumhuriyet Mahallesi'nden 21. Geleneksel Aşure Günü Etkinliği
Editör: Karamanca
29 Kasım 2015 - 14:00




Ortaca Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından geleneksel hale getirdiği “21. Geleneksel Aşure Günü” etkinliğini canlı müzik eşliğinde düzenledi.
Geleneksel hale gelen ve bu yıl 21. si düzenlenen etkinliğe Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda mahalle sakini ve bölge halkı katıldı.
Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Namık İlhan, geleneksel hale getirdikleri etkinliğin amacının mahallede birlik beraberliği sağlamak olduğunu söyledi. Etkinliğe halkın yoğun ilgi gösterdiğini de bildiren Namık İlhan, “Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan aşure etkinliği, bu sene biraz geç kalmasına rağmen, yağmur ile birlikte daha bereketli ve daha renkli geçti. Ülkemizin bu günlerde daha çok birlik beraberliğe ihtiyaç duyması nedeniyle etkinliği önemsiyoruz. Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneğimiz kurulduğu 1994 yılından bu yana her yıl aşure etkinliği düzenlemekteyiz. Aşure geleneği asırlardır süre gelen çok çeşitli medeniyetlerden etkileşerek bu günkü Anadolu kültürünün geleneksel öğesi halini almıştır. Özünde insanlar arasında birlik, beraberlik dayanışma ruhunu taşıyan çok güzel bir gelenektir. Şu günlerde toplum olarak en fazla ihtiyacımız olan birbirimize sevgi, saygı, hoşgörü temelli öğeleri içinde barındıran bu geleneği sürdürmemizin gayreti içindeyiz. Bu vesile ile tüm dünyada barış ve dostluğun daim olduğu nice birlikte aşure tadında yıllar temenni ederim, dernek yönetim kurulu olarak bu etkinliğin düzenlenmesinde katkı sağlayan ve davetimize icabet eden herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları