Reklam

Muğla'da Hortum Dehşeti

Muğla’nın Menteşe ilçesi Düğerek Mahallesinin kenar kesiminde akşam saatlerinde meydana gelen hortum bazı evlerin çatısını uçurdu

Muğla'da Hortum Dehşeti
Editör: Karamanca
29 Kasım 2015 - 02:00




Muğla’nın Menteşe ilçesi Düğerek Mahallesinin kenar kesiminde akşam saatlerinde meydana gelen hortum bazı evlerin çatısını uçurdu. Hortum nedeniyle Düğerek Mahallesindeki mezarlık içinde yüzlerce ağaç kökünden söküldü ve birçok mezar zarar gördü.
Muğla’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle yağmur şiddetini arttırdı. Yağmur ile birlikte Menteşe Düğerek Mahallesinde oluşan hortum, E Tipi Kapalı Cezaevi yanında başlayan hortum cezaevi etrafındaki işyerlerinin çatısını uçurdu. Hortum nedeniyle çatısı uçan bir işyeri Cezaevi önündeki yolun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Meydana gelen hortum Düğerek mezarlığında da büyük hasara neden oldu.
Hortum sonrası Muğla’nın elektrik dağıtım şirketi AYDEM ekiplerine haber veren mahalle sakinleri, direklerdeki enerjinin kesilmesinin ardından etrafa saçılan sac ve kalaslar ile çatılardan uçan kiremitler Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerini çalışması ile topladı. Bölgeye Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ ve AFAD ekipleri de Muğla Kapalı Cezaevi yolunun kapanması nedeniyle yolu kapatan hafriyatlar kepçe ile temizlenerek yol trafiğe açıldı. Belediye ekipleri Düğerek mezarlığında köklerinden sökülerek mezarların üstüne devrilen ağaçları temizlemek için de çalışma başlattı.
Hortum nedeniyle zarar gören mahallenin muhtarı Mehmet Ortayol, akşam havanın kararmasının ardından oluşan hortum nedeniyle büyük hasar meydana geldiğini söyledi. Bölgeye çok sayıda ekip geldiğini belirten Ortayol, “Akşam saatlerinde bir anda hortum oluştu. Kısa sürdü ama etkisi büyük oldu. Çok sayıda evin çatısı uçtu, yollar kapandı. Mezarlıkta ağaçların büyük bir bölümü kökünden söküldü ve kabirler zarar gördü” dedi.
Hortum sonrası bölgede çalışma başlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarını sabah saatlerine kadar sürdüreceği açıklandı. AYDEM ekipleri de mahallenin bir bölümüne elektrik verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum