Reklam

Hatay Sınırında İnsan Ticareti Operasyonu: 13 Gözaltı

Hatay Valisi Ercan Topaca, Yayladağı ilçesindeki Güveççi köyü bölgesinde insan ticareti yaptıkları iddia edilen şebekelere dün düzenlenen operasyonda 13 kişinin gözaltına alındığını açıkladı

Hatay Sınırında İnsan Ticareti Operasyonu: 13 Gözaltı
Editör: Karamanca
28 Kasım 2015 - 19:00




Hatay Valisi Ercan Topaca, Yayladağı ilçesindeki Güveççi köyü bölgesinde insan ticareti yaptıkları iddia edilen şebekelere dün düzenlenen operasyonda 13 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Yayladağ ilçesindeki Öğretmenevi’nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Topaca, sınır kapısı olmayan Güveççi bölgesinde Irak da dahil olmak üzere çok uzak bölgelerden şebeke şeklinde insan ticareti yapan gruplar olduğunu kaydetti. Emniyet ve Jandarma gruplarının dün bu şebekelere operasyon yaptığını belirten Vali Topaca, 13 kişinin gözaltına alındığını ve adli sürecin devam ettiğini açıkladı. İnsan ticaretinin uluslararası bir suç olduğunu hatırlatan Vali Topaca, “Bu tür insan ticaretine bizim izin vermemiz mümkün değil. Kanunlar çerçevesinde bunu takip ediyoruz. Bu operasyon çatışma sebebiyle veya o bölgede son günlerde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle kendiliğinden gelenleri kapsamıyor. Ticari maksatla uzak noktalardan buraya insan getiren kişileri kapsıyor” dedi.
4 gün önce sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Türk Hava Kuvvetleri tarafından vurulan Rusya uçağının parçalarının Yayladağı’nda 2 kişiyi yaralaması ve çevreye verdiği çeşitli zararları da değerlenen Vali Topaca, şunları kaydetti:
“PARÇALARIN UÇAĞA AİT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”
“Siyasi boyutlarında hükümetimiz gerekli açıklamaları yapıyor. Uçağın düştüğü aynı anda Yayladağı ilçemizdeki çadırkentin olduğu yerde 2 vatandaşımız yaralandı. Biri kulağından biri dizinden. O bölgede park halindeki bazı araçların tekerleri patladı. Kaportalarında çizikler ve çökmeler oldu. Bazı evlerin çatılarında uydu antenlerinde ezilmeler ve delinmeler oldu. Uçağın ilk isabet olduğu bölgeye yakın yerler burası. Tahminimiz, bu parçaları biz laboratuvarlara gönderdik. Adli süreçti bu. Vatandaşlarımızın şikayeti üzerine hastanede tedavileri yapıldı, evlerine gönderildi. Adli süreç olarak da devam ediyor. Laboratuvara gönderdiğimiz parçalardan sonuçlar geldiği zaman bu parçalar uçak parçasıysa, o kesinleşirse kamuoyuyla paylaşacağız. Tahminimiz, ön teknik analize dayanmıyor. Gördüğümüz şekliyle, vatandaşlarımızın bize şikayetlerinin gelişi itibariyle aynı saatlere rastlaması dolayısıyla, topladığımız parçaların uçağa ait olduğunu düşünüyoruz. Ancak bunun kesin sonucunu kesin sonuçlar geldikten sonra sizlerle paylaşacağız.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum