Eğitim-bir-sen Osmaniye İl Divan Toplantısı Yapıldı

MemurSen Konfederasyonu’na bağlı eğitimciler Birliği Sendikası (EğitimBirSen) Osmaniye Şubesi’nin ‘İl Divan Toplantısı’ yapıldı

Eğitim-bir-sen Osmaniye İl Divan Toplantısı Yapıldı
Editör: Karamanca
28 Kasım 2015 - 16:30




MemurSen Konfederasyonu’na bağlı eğitimciler Birliği Sendikası (EğitimBirSen) Osmaniye Şubesi’nin ‘İl Divan Toplantısı’ yapıldı. Toplantıya EğitimBirSen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa da katıldı.
Yeni Buluş Yemekçilik Tesisleri’nde düzenlenen İl Divan Toplantısının açılış konuşmasını yapan EğitimBirSen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman, toplantıya teşrif eden Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa ve diğer yöneticilere teşekkür etti.
Toplantıda konuşma yapan EğitimBirSen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa ise bugün gelinen noktada emeği geçenlere teşekkür ederek, henüz daha işlerinin bitmediğini daha çok çalışarak yola devam edeceklerini söyledi. Bu arada hükümetin çıkarmayı düşündüğü yeni Memur Kanunu ile ilgili konuşan Kolukısa, “Şimdi hepinizin malumu seçimin hemen ertesinde memurun iş güvencesinin tartışılması anlamına gelebilecek bir 657 meselesini gündem olarak kucağımızda bulduk. Şimdi ben sizlerin huzurunda hükümet yetkililerine buradan sesleniyorum! Seçim beyannamesinin içerisinde memurun iş güvencesinin tartışmaya açılacağına dair bir ifade var mıydı? Yok. Siz bu tartışmayı başlattığınız zaman diliminde henüz hükümet kurulmuş muydu? Kurulmamıştı. Hükümet kurulmadığı için, hükümet programı da mecliste okunmamıştı. Artı siz seçime gitmeden önce, 100 gün içerisinde şunları şunları gerçekleştireceğiz diye vatandaşa sözler verdiniz. Bu sözlere dair bir adım attınız mı? Atmadınız. Niye okumaya alfabenin sonundan başlamaya çalışıyorsunuz? Derdiniz nedir? Siz, seçim sonucunda oluşan bu pozitif iklimin, birkaç tartışmayla alaşağı olabileceğini görmüyor musunuz? Türkiye’de hala en iyi işveren devlet ve herkesin de bir gün olsun devlet memuru olma ihtimali ve umudu olduğu sürece, devlet memurunun sadece memurların değil, çocuğu ve torunu memur olma ihtimali taşıyan bütün milletin savunacağı bir konu olduğunun farkında değil misiniz? Eğer bunları görmüyorsanız, gerçeklerden uzaksınızdır. Türkiye’de bütün bir iş kültürünü tamamen kökten yok edecek bir eyleme yönelmek yerine; memurun performansında bir düşüklük varsa, bazı memurlarda bir verimsizlik varsa, bunu artırmanın denetim denilen, disiplin denilen, kontrol denilen bir sürü mekanizması var. Bunlar üzerine kafa yormak, bunları çalıştırmak, bunlar üzerinden bir şeyler yapmak varken ve hiç gündemde yokken ve sonunun nereye varacağını bilmediğiniz bir mecraya neden girmek istiyorsunuz? 4/B’lileri kadroya almışken, 4/C’lilere kadro çalışması, yapılacak bir toplu sözleşmeye cümle olarak eklenmişken, taşeronun da kadroya alınacağına dair açıklamalar yapılıp, meydanlarda sözler verilmişken, bir taraftan kadro dağıtıp, bir taraftan da bütün kadroyu yok etmek neyinize? Bu bir çelişki değil midir? Dahası; bu ülkede, bu ülkenin bütün mal varlığını, birikimini, kazanımlarını, sermayesini, zenginliğini bir kalemde yok eden baronlara bir şey dedinizmi de, gelip memur ile uğraşıyorsunuz? Siz önce ülkenin kaynaklarını daha fazla tüketenlerle bir hesaplaşın, sonra Türkiye Cumhuriyeti’nde çalışan Orta Direk dediğimiz memurlarımızın performansını oturup, ondan sonra tartışalım” dedi.
Çıkarılacak kanun ile Paralel Yapı’nın temizliğinin yapılacağının söylenmesine de cevap veren Kolukısa, “Neymiş efendim, Paralel temizlik yapılacakmış. Eyvallah, Paralel temizlik yapılsın. Biz sendika olarak bunu sonuna kadar destekliyoruz. Ancak temizlik yapılırken de, Anadolu’da bir usül vardır. Temizlik aşağıdan yukarıya doğru değil, temizlik yukarıdan aşağıya doğru yapılır. Yukarıdan aşağıya doğru bir temizleyin. Aşağıdakilerin ne halde olacağını ve ne kadar kolay temizleneceğini sizler göreceksiniz. Aşağıdaki kime güvenerek hareket ediyor? Yukarıdakine güvenerek hareket ediyor. Sen yukarıdakini götürdüğünde, aşağıdaki zaten kaçacak yer bulamayacaktır. Dolayısıyla iş güvencesi, Eğitim Bir Sen ve Memur Sen tarafından tartışmaya açıldığında bugün söylem olarak nasıl karşısında isek, yarın da gerekirse eylem olarak karşısında oluruz. Üreten, Türkiye’nin gelişmesinde pay sahibi olan, ter akıtan, emek veren bu insanların emeğinin ve geleceğini bir çırpıda yok edilmesine asla müsaade etmeyiz” şeklinde konuştu.
Toplantının sonunda EğitimBirSen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman, Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa’ya Osmaniye’nin sembolü olan Yerfıstığı şeklinde şekerlik hediye etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum