Karaman'da Kariyer Sohbetleri

Yönetmen Hasan Yıldız Karaman'da Öğrencileriyle Buluştu

Karaman'da Kariyer Sohbetleri
Editör: Karamanca
28 Kasım 2015 - 10:15




Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gençlik Merkezim Öğrenci Topluluğu ve Genç Ünikop Öğrenci Topluluğu işbirliğinde “Hasan Yıldız ile Kariyer Sohbetleri” düzenlendi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı. 

Söyleşi, yapımcı ve yönetmen Hasan Yıldız’ın özgeçmişinin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile başladı. İş ve medya alanındaki başarı hikâyesini dinleyenlerle paylaşan Hasan Yıldız, çocukluğundan bu yana daktilo tamirciliği dâhil pekçok iş yaptığını belirterek başarıya giden yolda kendine güven, samimiyet ve hırsın anahtar kavramlar olduğunu dile getirdi.

“Kaybettiklerimiz aslında kazanımlarımızdır”

Yıldız, öğrencilere hayata dair tavsiyelerde bulunarak “Başarılı olmak istiyorsanız daha üniversitede okurken kendinize bir şeyler katmalısınız. Gelecek kaygınız sadece son sınıfta değil, kendi varlığınızı hissetmeye başladıktan sonra oluşmalıdır. Eğer özgüveniniz yüksek olursa başaramayacağınız hiçbir şey yok. Kaybettiklerimiz aslında kazanımlarımızdır.” dedi.  

Hasan Yıldız, konuşmasının devamında şunları dile getirdi: “Sürekli yükselmeyi hedefleyin. Korkularınız size engel olmasın ve asla küçük düşünmeyin. Sabırlı olun ve kendinize güvenin. Arayan değil aranan kişi olmak istiyorsanız zamanınızı iyi kullanın ve kendinize yatırım yapın.”

“Hayatta bir çizginiz olmalı” diyen Yıldız, “Akıllı insanlar işiyle, akılsız insanlar kişiyle uğraşır. Herşey sizinle başlar, sizinle biter. Başarıya giden ilk ve tek adım kendinize inanmanız.” ifadelerini kullandı. Sohbet havasında gerçekleşen söyleşide Yıldız, öğrencilerin merak ettiği sorulara da cevap verdi. 

Programın devamında KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Hasan Yıldız’a plaket verdi ve öğrencilere seslenerek “Hepinizin bir hayali olsun ve bunu gerçekleştirmek için çok çalışın. Farklı düşünün, farklı işler yapın ki farkınız olsun.” şeklinde konuştu.

“Kadına Şiddete Hayır”

Söyleşinin sonunda bir sosyal sorumluluk projesi olarak Hasan Yıldız ve salondakiler sahneye çıkarak hep bir ağızdan “Kadına Şiddete Hayır” dediler. Toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum