KMÜ'de KBS ve Kamu Harcama Konularında Hizmet İçi Eğitim

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

KMÜ'de KBS ve Kamu Harcama Konularında Hizmet İçi Eğitim
Editör: Karamanca
28 Kasım 2015 - 09:52




Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından 2015 yılı hizmet içi eğitim planı çerçevesinde üniversitenin taşınır kayıt ve kontrol yetkilileri ile maaş işlemlerinden sorumlu gerçekleştirme görevlilerine eğitim verildi.


Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve iki gün süren eğitim, KMÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Şube Müdürü Fatih Haklı tarafından verildi.
İlk günkü eğitimde Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sisteminin (KBS) genel yapısı hakkında katılımcılara bilgi veren Şube Müdürü Fatih Haklı, “KBS, ilk kullanıma alındığı dönemlerde kısıtlı işlem setiyle hizmet vermekte iken günümüzde Türk Kamu Mali Yönetiminin merkezine oturmuş, mali işlemlerin harcama birimleri ve muhasebe birimlerince elektronik ortamda takip edildiği, verilerin elektronik ortamda paylaşıldığı ve gelecekte e-imza uyumu ile birlikte zaman ve kaynak tasarrufunu da en üst seviyeye çıkaracağı beklenen bir sistem haline gelmiştir.” dedi.


KBS kapsamında kamu personel ödemeleri uygulamalarına da yer veren Haklı, örnek çalışmalar üzerinden interaktif bir sunum gerçekleştirdi. Eğitimin ikinci gününde ise Haklı, Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi konusunda katılımcılara bilgi verdi. Eğitim, dinleyenlerin sorularının cevaplanması ve değerlendirmelerle sona erdi.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum