Fuarda Damızlık Keçi Yarışması

Antalya Expo Center’de açılan 4

Fuarda Damızlık Keçi Yarışması
Editör: Karamanca
27 Kasım 2015 - 14:00




Antalya Expo Center’de açılan 4. Uluslararası Hayvancılık ve Süt Endüstrileri Fuarında Antalya koyun keçi damızlık birliğinin düzenlediği Honamlı ve kıl keçisi damızlık yarışmasında Fahrettin İslamoğlu’nun 3 yaşlı Honamlı tekesi 1. Oldu.
Antalya Koyun keçi damızlık birliğinin 4. Uluslararası Hayvancılık ve Süt Endüstrileri Fuarında düzenlediği Honamlı ve kıl keçisi damızlık yarışmasında Küçükköy mahallesinden Fahrettin İslamoğlu’nun 3 yaşındaki Honamlı cinsi tekesi 1. Oldu. 4. Uluslararası Hayvancılık ve Süt Endüstrileri Fuarında yoğun ilgi gören Honamlı tekesine, ödül olarak Cumhuriyet altını ve kupa hediye edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Korkuteli ilçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, “Honamlı keçisi özellikle hızlı ve uzun süren büyüme kapasitesiyle çoklu doğum özelliğiyle karkas randımanı ve et kalitesiyle dünyanın diğer etçi keçi ırklarıyla boy ölçüşebilecek yapıdadır. Yüzde 6065 ikizlik oranı var. Doğum ağırlıkları 45 kilogram. 120’nci günde oğlakların ağırlıkları 30 kilogram ve üzerine ulaşır” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum