Reklam

Arpaçsakarlar'ın Alt Yapı Sorunu Çözülüyor

Toroslar Belediyesi’nin, Arpaçsakarlar Mahallesi’nde yaşanan altyapı sorununu çözüme kavuşturmak için çalışmalarını hızlandırdığı bildirildi

Arpaçsakarlar'ın Alt Yapı Sorunu Çözülüyor
Editör: Karamanca
27 Kasım 2015 - 13:00




Toroslar Belediyesi’nin, Arpaçsakarlar Mahallesi’nde yaşanan altyapı sorununu çözüme kavuşturmak için çalışmalarını hızlandırdığı bildirildi.
Toroslar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, daha önce bir kısmı yapılan ancak mahallenin topografik yapısı nedeniyle yarım kalan alt yapı ile ilgili çalışmalar, belediyenin mahallede yaptığı düzenlemelerle sonlandırılacak. Bu kapsamda, Arpaçsakarlar Mahallesi’nin doğusunda ve batısında bulunan imara uygun yollar açılarak hem bu sorunun giderilmesi hem de trafiğin daha da rahatlaması sağlanacak.
Konuyla ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ile koordineli çalışarak, Arpaçsakarlar Mahallesi’nin alt yapı sorununu çözüme kavuşturacaklarını söyledi.
Yapılan çalışmalar sırasında kendilerine büyük kolaylık gösteren ve destek veren mahalle sakinlerine de teşekkür eden Tuna; “Arpaçsakarlar Mahallesi’nde altyapı ile ilgili kanalizasyon probleminin bir kısmı çözülmüş bir kısmı çözülememişti. Yerleşim yerinin topografik yapısından dolayı özellikle cazibeyi kurtarmayan kısımlarda alt yapı problemi devam ediyor. Bu nedenle, Arpaçsakarlar’ın hem doğusunda hem de batı kısmında dikine güney, kuzey istikametinde var olan yolların açılması gerekiyordu. O anlamda yaptığımız bir çalışma. Bu yol Yalınayak ile bağlantısı olan dikine 12 metrelik bir yol. Hem buradaki ulaşım problemini çözmek hem de MESKİ’nin yapacağı altyapı çalışmalarını düzgün hale getirebilmek için yol açma çalışmalarını başlattık. Sağ olsun vatandaşlarımız bize bu anlamda çok önemli katkı sağlıyorlar. Yol geçişine izin verdikleri için buradaki hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Burayı inşallah 1,5 ay içerisinde tamamlayıp 2016 yılı içerisinde de MESKİ’nin yatırım programında Arpaçsakarlar’ın eksik kalan altyapı, kanalizasyon, yağmur suyu çalışmalarını Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bitireceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum