Reklam

Mersin Kırsalında Asfaltsız Yol Kalmayacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, bir yandan yeni yollar yaparken, diğer yandan bozulan yollardaki bakım onarım çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi

Mersin Kırsalında Asfaltsız Yol Kalmayacak
Editör: Karamanca
27 Kasım 2015 - 13:00




Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, bir yandan yeni yollar yaparken, diğer yandan bozulan yollardaki bakım onarım çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, kasım ayında ilçe ve bu ilçelere bağlı mahallelerde toplam 95.3 kilometre asfalt çalışması yaptı. Özellikle kırsal bölgelerde yürütülen çalışmalarda, Tarsus ilçesine bağlı Killik Karadiken, Çiriştepe Taşçılı güzergahı ile Gölcük Mahallesi merkezinde 1. ve 2. kat, Taşçılı KızErkek Kuran Kursu yolu, Ulaş Cinköy, Karadiken Pirömerli arası ve Killik Pirömerli BoztepeÇevlik Mahallesi merkezleri olmak üzere toplamda 17.1 kilometre asfaltlama çalışmaları tamamlandı.
Mut ilçesine bağlı Yenisu Çivi Mahallesi yolu ile Dağpazarı ÇiviBallı Mahallesi merkezlerine toplamda 10.4 kilometre 1. kat asfalt çalışması gerçekleştirildi. Mezitli ilçesi Fındıkpınarı, Çevlik Pelitkoyağı Takanlı Mahallesi merkezleri ile Takanlı Kuzucu mahalleleri arası 1. kat olmak üzere toplam 15.7 kilometre asfaltlama işlemi tamamlandı.
Ayrıca, Gülnar ilçesi Kurbağa Örtülü yolu, Çatak ve Bereket Mahallesi yolları olmak üzere toplamda 12.6 kilometre, Bozyazı ilçesi Denizciler, Gürlevik ve Kötekler mahallelerinde bulunan cadde ve sokaklara ise toplamda 7.9 kilometre asfalt çalışması yapıldı. Aydıncık ilçesinde ise Ziya Gökalp, Kamaş ve Zeybek caddeleri olmak üzere toplam 4,6 kilometre 1. kat asfaltlama hizmeti tamamlandı.
Öte yandan Toroslar’da Ayvagediği, Silifke’de Taşucu, Anamur’da Kanlıören, Karaçukur ve Karadere mahalleleri, Erdemli’de Doğusandal, Gülnar’da Demirözü Hortu, Aydıncık’ta Yenikaş Hasancık, Erdemli’de Poligon ve Arıtma Tesisi yolları ile Yenişehir’de Kocahamzalı Mahallesi olmak üzere toplam 26.9 kilometre asfaltlama işlemi gerçekleştirilerek, yapılan yollar hizmete açıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum