Reklam

Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın Ölümüne İlişkin Dava

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde Çiçekçi Mehmet Emin Kaya’yı lüks otomobiliyle ezerek ölümüne neden olan üniversite öğrencisinin yargılanmasına başlandı

Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın Ölümüne İlişkin Dava
Editör: Karamanca
26 Kasım 2015 - 17:00




Kadıköy Bağdat Caddesi’nde Çiçekçi Mehmet Emin Kaya’yı lüks otomobiliyle ezerek ölümüne neden olan üniversite öğrencisinin yargılanmasına başlandı.
Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz günü sabaha karşı saat 03.30’da meydana gelen kazada 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Murathan Öztürk, aracıyla kaldırıma çıkmış, kaldırımda bulunan çiçekçi tezgahının arkasında uyuyan 34 yaşındaki Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olmuştu. Olayın ardından kayıplara karışan Öztürk kazadan 87 gün sonra savcılığa teslim olmuş ve tutuklanmıştı.
Hakkında “Bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis ceza istemiyle dava açılan Murathan Öztürk bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

HAKİMDEN ÇİÇEKCİ MEHMET’İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI
Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma hakiminin ölen çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ailesine başsağlığı dilemesiyle başladı. Aileyi salonda metanetli olarak duruşma disiplini sarsacak davranışta bulunmamaları konusunda uyaran Hakim “Adil ve tarafsız bir yargılama olacak” dedi.

“KORKTUM KAÇTIM”
Olay gecesi yanında arkadaşı Serhat Serhat Aksoy ile Kalamış’ta sahur yaptıklarını ifade eden Öztürk, “Olay yerinden önce kırmızı ışıkta durup kalkış yaptım. Solumda araç olduğunu görünce direksiyonu sağa kırdım. Hakimiyeti kaybettim. Fren yapmama rağmen çiçekçi tezgahına çarptım. Araçtan indim hasara bakmak istedim o sırada çiçeklerin arasındaki kolu gördüm. Hemen tutup çektim. Kafasını elime aldığımda kan ve et parçaları geldi. O esnada kalabalık oldu. Korktum kaçtım” dedi.
Hakimin drift attığını gösterir görüntüleri sorması üzerine ise, “O görüntüler benim aracıma ait değil. Ben yarış yapmadım. Hiçbir şekilde alkol de almadım. Ramazan ayıydı zaten. Sonra özel hastaneden rapor aldım. İdrar aldılar benden” dedi. Hakim ise bu açıklamaya, “Keşke kan alsalardı en azından senin kanın oluğunu kanıtlayabilirdik” açıklamasını yaptı.
Sanık Murathan Öztürk kaza nedeniyle oldukça üzgün ve pişman olduğunu belirterek, “Bu olayda kusurlu olduğumu kabul ediyorum. Dikkatsiz ve tehlikeli şerit değiştirdiğim için suçluyum. Ama süratli değildim ve drift atmıyordum” dedi.

“BASININ YARGIYI ETKİLEMESİNDEN KORKTUĞUM İÇİN 87 GÜN KAÇTIM”
Mahkeme Hakimi Çağan Hanımeli’nin “Peki neden kaçtın” sorusuna, “Korktum” yanıtını veren sanık, “Basın beni linç etti. Beni ramazan ayında alkolik uyuşturucu bağımlısı yaptılar. Basının yargıyı etkilemesinden korktuğum için 87 gün kaçtım. Amacım adaletten kaçmak değildi. Pişmanım, tahliyemi istiyorum” dedi.
Duruşmada söz alan Çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın annesi Saide, babası Mehmet Selim ve kardeşleri Murat, Cengiz, Mürüvvet ve Tuğba Kaya sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Baba Kaya sanık tarafından kimsenin kendilerine başsağlığı dilemediğini söyledi.
Sanık Öztürk’ün tahliye talebini reddeden mahkeme drift görüntülerinin kaynağının tespit edilmesi ve bir kez de Adli Tıp Kurumu’nda bilirkişi raporu alınması için duruşmayı erteledi.

“HAK ARAMAK HUKUK MÜCADELESİNE GİTMEK UTANILACAK BİR ŞEY DEĞİL”
Duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan çiçekçi Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya sanık Öztürk’ün avukatlarına tepki gösterdi. Avukatların kendisine ‘Utanmadan medyaya gidiyorsun, medyaya gideceğine bize gelseydin’ dediği Kaya, “Evet ben utanmadan medyaya gidiyorum. Hak aramak hukuk mücadelesine gitmek utanılacak bir şey değil. Ben hukuk mücadelesi yürütüyorum. Dava bitene kadar da medyaya gideceğim. Rahmetli abimin geri gelmeyeceğini de biliyoruz. Biz emsal bir ceza verilsin ki bir daha kimse öyle araba kullanamasın istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum