Reklam

Başkan Genç, Yaşlı Yaşam Merkezi'nin Yapımına 2016'da Başlayacak

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, yaklaşık maliyeti 10 milyon TL’yi bulacak, ev konforunda 56 dairelik Yaşlı Yaşam Merkezi’nin avan projesinin bittiğini, şu anda tatbikat projesinin hazırlandığını belirterek, “Merkezin yapımına 2016 yılında başlayacağız, 2017 yılında bitirip yaşama geçireceğiz” dedi

Başkan Genç, Yaşlı Yaşam Merkezi'nin Yapımına 2016'da Başlayacak
Editör: Karamanca
26 Kasım 2015 - 13:00




Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, yaklaşık maliyeti 10 milyon TL’yi bulacak, ev konforunda 56 dairelik Yaşlı Yaşam Merkezi’nin avan projesinin bittiğini, şu anda tatbikat projesinin hazırlandığını belirterek, “Merkezin yapımına 2016 yılında başlayacağız, 2017 yılında bitirip yaşama geçireceğiz” dedi.
Başkan Genç, ‘çok önemsiyorum’ dediği Yaşlı Yaşam Merkezi Projesi’nin son durumuna ilişkin İHA muhabirine açıklama yaptı. Yaygın adıyla huzurevi olarak bilinen Yaşlı Yaşam Merkezi’nin büyük bir proje olduğunu dile getiren Genç, merkeze ilişkin ilk hazırladıkları projenin yurda benzediğini, insanların burada sıkılacağını düşünerek bu projeden vazgeçtiklerini anlattı. Yapacakları merkezde yaşlı insanların kendilerini aile ortamında ve evlerini değiştirerek yeni bir eve taşınmış gibi hissetmelerini istediklerini vurgulayan Genç, projeyi de buna göre yaptıklarını kaydetti.
Yaşlı Yaşam Merkezi ile Mersin’de yaşayan yaşlı vatandaşların daha sağlıklı ve huzurlu vakit geçirebilmelerini amaçladıklarını belirten Genç, bu çerçevede merkezi 50. Yıl Mahallesi 38. Cadde üzerinde yüksek ve güzel manzaralı bir arsaya inşa edecekleri bilgisini verdi. Merkezi, 18 bin metrekare arsa üzerine 1+1 daireler şeklinde ve ev konforunda 9’ar katlı 3 blok halinde inşa edeceklerini dile getiren Genç, “Avan projemiz bitti, şu anda tatbikat projesini hazırlıyoruz. Merkezimizin inşaatına 2016 yılında başlayacağız, 2017 yılında da bitirip yaşama geçireceğiz. 56 dairelik merkez 1+1, salon, yatak odası, mutfağı, lavabosu, banyosu, geniş terası olan daireler şeklinde olacak. Ortak sosyal alanlar, yarı olimpik yüzme havuzu, gazino, yaşlılarımızın konuklarını ağırlayabilecekleri ve etkinliklerin düzenleneceği salon, yemekhane, sağlık birimleri, idari birimler ve açık otoparkı da olacak. Hobi salonları ve hobi bahçeleri var, isteyen gidecek toprakla uğraşacak. Yani her şey düşünülmüş durumda. Yaşlı vatandaşlarımıza ev sıcaklığını aratmayacak bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Proje büyük olduğu için maliyetinin de 10 milyon liranın üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz” dedi.
Genç, Yaşlı Yaşam Merkezi’nin dışında önlerinde Sağlıklı Yaşam Merkezi, Sağlık Laboratuvarı gibi çok ciddi projeleri olduğunun da altını çizdi. Bu projeler için İl Sağlık Müdürlüğü ile temas halinde olduklarını söyleyen Genç, “Bunların arsalarını oluşturduk, plan tadilatlarını bitirdik, 1/1000’lik uygulama planlarını tamamladık, meclisimizden geçti ve onaya gönderdik. Onaydan gelir gelmez bu iş başlayacak, 20162017 yıllarında onlar da bitecek. Ben görevdeyken kamuoyunun hizmetine sunulacak” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum