Derya'nın Organları 5 Kişiye Umut Oldu

Çankırı’da antibiyotik içtikten sonra fenalaşan ve 5 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybeden 25 yaşındaki Derya Yücekaya’nın organları 5 canda hayat bulacak

Derya'nın Organları 5 Kişiye Umut Oldu
Editör: Karamanca
26 Kasım 2015 - 13:00




Çankırı’da antibiyotik içtikten sonra fenalaşan ve 5 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybeden 25 yaşındaki Derya Yücekaya’nın organları 5 canda hayat bulacak.
Çankırı’da üniversite öğrencisi Derya Yücekaya (25), dişinin ağrıması üzerine antibiyotik içmiş ve bir süre sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Yücekaya’nın, yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Yapılan kontrollerde Yücekaya’nın, penisilin maddesine alerjisi olduğu için vücudunun reaksiyon verdiği ifade edildi. Acı haberin ardından hastaneye gelen ailesi, doktorlar ile görüşerek Derya Yücekaya’nın 5 organını bağışma kararı aldı.

"DERYA 5 BEDENDE YAŞAYACAK"
Derya’nın babası Hasan Yücekaya, kızlarının 5 organını bağışlayacaklarını açıkladı. İhlas Haber Ajansı’na konuşan Baba Yücekaya, Organları bağışlayarak 5 yeni evlat kazandığını belirterek, "Yavrumun 5 organını bağışlayarak 5 kişiye hayat verdik. Derya melek oldu, uçtu ama organları 5 bedende can bulacak" ifadelerini kullandı.
Yücekaya’nın cansız bedeni yapılacak nakil işlemlerinin ardından doğum yeri olan Antalya’da toprağa verilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum