Reklam

Karaman'da "arı Sağlığı'' Konulu Konferans Düzenlendi

Karaman Valisi Murat Koca, arıcılık sektörünün canlanması ve arıcılıkta istenilen hedeflere ulaşılması amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Karaman Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen “Arı Sağlığı‘’ konulu konferansa katıldı

Karaman'da "arı Sağlığı'' Konulu Konferans Düzenlendi
Editör: Karamanca
26 Kasım 2015 - 13:00




Karaman Valisi Murat Koca, arıcılık sektörünün canlanması ve arıcılıkta istenilen hedeflere ulaşılması amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Karaman Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen “Arı Sağlığı‘’ konulu konferansa katıldı.
Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilen konferansa, Vali Koca’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Bahri Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkez (HARÜM) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Özkırımlı, Karaman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gürsel Sayan, çevre il ve ilçelerden gelen birlik başkanları ve arıcılar katıldı. Karaman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gürsel Sayan’ın açılış konuşması ile başlayan konferans, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin’in Karaman’ın arıcılık konusundaki konumu ve yeri hakkında verdiği bilgiler vermesiyle başladı. Ardından Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Bahri Yılmaz, arıcılığın tarihçesi ile Türkiye ve Dünyadaki arıcılık faaliyetleri hakkında katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Özkırımlı’da katılımcılara arıcılık faaliyetlerinin canlanması ve sektörün gelişmesine yönelik olarak Arı Sağlığının önemi konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Konferans öncesinde ilimizde düzenlenen “Arı Sağlığı” konulu konferansa katkılarından dolayı Doç. Dr. Aslı Kırımlı’ya Vali Murat Koca tarafından bir plaket verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum