Fenerbahçeli Futbolcu Mehmet Topal'dan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne Cihaz Bağışı

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi acil servisine renkli eko dopler ve ultrasonografi cihazları bağışladı

Fenerbahçeli Futbolcu Mehmet Topal'dan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne Cihaz Bağışı
Editör: Karamanca
26 Kasım 2015 - 10:00




Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi acil servisine renkli eko dopler ve ultrasonografi cihazları bağışladı.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi acil servisine cihazın teslimi sırasında Fakülte Dekanı Prof. Dr. Özgür Enver ve Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim İkizceli ev sahipliğinde bir tören yapıldı. Törende, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgün Enver, Topal’a İstanbul Üniversitesi’nin tarihi kapısından yapılmış özel bir plaket takdim ederek, "Bu ve benzeri bağışlar, öğrencilerimizin üst düzeyde bilgi ve beceri sahibi olmasına, hekimliğin evrensel değerlerini taşıyan doktorlar yetiştirmemize, sağlık sorunlarına en ileri düzeyde çözümler üretmemize, ulusal ve uluslararası bilgi birikimine katkı sağlayacak bilimsel araştırmalar yapmamıza destek olacaktır. Mehmet Topal’ın yaptığı bağış sayesinde acil servisimizdeki hastalarımızın tanı ve tedavisi daha hızlı planlanabilecek ve uzmanlık öğrencilerinin eğitimine ve gelişimine katkı sağlamının yanında, ülkemizin gelişmesine değer katarak üniversitelerin yeni projelerini gerçekleştirebilmesi ve dünya tıp camiasındaki etkinliğini artırabilmesi adına büyük önem taşımaktadır" dedi.
Konuşmanın ardından Mehmet Topal ve eşi Selda Topal’a, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı tarafından onursal üyelik belgesi verildi. Belgeyi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim İkizceli verdi. Mehmet Topal ise yaptığı konuşmada, “Amacım, burada binlerce hasta vatandaşımızın daha iyi şartlarda hizmet alabilmesine katkı sağlamak ve değerli doktorlarımızın işini bir nebze olsun kolaylaştırmaktı. Bu nedenle herkesin gücünün yettiğince katkıda bulunmasını değerli buluyorum. Biz aile olarak bundan böyle de elimizden geldiğince desteklerimizi sürdüreceğiz. Ayrıca buraya emek veren tüm hocalarımıza bizim bir teşekkür borcumuz olduğunu düşünüyorum" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum