Motosikleti Çalan Hırsız Türban Takıp Kadın Kılığında Kaçtı

Aksaray’da bir apartmandan 3 tekerli elektrikli motosikleti çalan ve güvenlik kamerasını fark etmeyen hırsız, kafasına taktığı türbanla kadın kılığına girerek kayıplara karıştı

Motosikleti Çalan Hırsız Türban Takıp Kadın Kılığında Kaçtı
Editör: Karamanca
26 Kasım 2015 - 09:00




Aksaray’da bir apartmandan 3 tekerli elektrikli motosikleti çalan ve güvenlik kamerasını fark etmeyen hırsız, kafasına taktığı türbanla kadın kılığına girerek kayıplara karıştı.
Olay, Pamucak Mahallesi 912 Sokak’ta bulunan Dursun Apartmanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, saat 03.30 sıralarında apartmandaki 3 tekerli elektrikli motosikleti çalmak isteyen 2 hırsız, önce apartmanın önüne gelerek etrafı kontrol etti. Ardından apartman çevresinde güvenlik kamerası olup olmadığını kontrol eden hırsızlar, apartman kapısının üstünde asılı olan güvenlik kamerasını fark etmedi. Bunun üzerine hırsızlardan birisi dışarıda çevreyi gözetlerken, diğeri de apartmandan içeriye girdi. Bir süre sonra 2’inci hırsızda apartmandan içeri girerken, 6 dakika sonra apartmanda kilitli elektrikli motosikleti kapının önüne çıkaran hırsızlar motosikletin elektrik kablolarıyla motosikleti çalıştırmayı başardı. Bunun üzerine hırsızlardan birisi yürüyerek olay yerinden ayrıldı. Diğer hırsız ise kafasına beyaz bir örtüden türban yaparak kadın kılığına girdikten sonra motorla olay yerinden ayrıldı. Sabah lokanta dükkanına gelen elektrikli motosikletin sahibi Emine Uz (48) motosikletinin çalındığını fark edince polise haber verdi.

"EMEĞİMİ ÇALDINIZ, GERİ GETİRİN"
Olayı anlatan Emine Uz, sabah işe geldiğinde motosikletinin çalındığını fark ettiğini belirterek, “Sabah saat 7 buçuk gibi iş yerime geldim. Motosikletimi apartmanın içine koyuyordum normalde. Büyük kelepçeli kilitlerle kilitliyordum. Geldim baktım ki motor yok. Hemen çocuklara söyledim ve polise haber verdim” dedi.
Lokantacılık yaptığını ve elektrikli motosikleti ile yemek servisi yaptığını belirten Emine Uz, “Sabah 6 buçukta kalkıyorum ve akşamın 9’una kadar böyle yemekler yapıyorum. Benim emeğimi çaldılar. Kim çaldıysa lütfen getirsin motorumu. Ben günde 150200 tane yemek dağıtıyorum o motorla. Bugün çocuklarım perişan oldu. Arabayla, bisikletle sağa sola yemek götürdük. Bize de yazık, bizim emeğimizi çalmayın. Biz kimsenin hakkını yemiyoruz, kimse de bizim hakkımızı yemesin* şeklinde konuştu. Emine Uz’un 5 yaşındaki torunu Melis Uz ise, “3 tekerli motorumuz çalındı. Ama anahtarı bizde kaldı. Lütfen getirin” çağrısında bulundu.

HIRSIZLARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Olayın polise intikal etmesi ile birlikte olay yerine gelen polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Olay Yeri İnceleme ekipleri apartman ve kapılarında parmak izi ve delil çalışması yaparken, hırsızlık ırsızların kimliklerini tespit etti. Polis, şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum