Reklam

Rusya'nın Ambargosu Türkiye'yi Etkilemez...(özel Haber)

Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı ve Has Tavuk Yönetim Kurulu BAşkanı Müjdat Sezer, Rusya pazarının toplam ihracatın yüzde 1’ine tekabül ettiğini belirterek, "Rusya’nın ambargosu sektörü etkilemez" dedi

Rusya'nın Ambargosu Türkiye'yi Etkilemez...(özel Haber)
Editör: Karamanca
26 Kasım 2015 - 08:33




Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı ve Has Tavuk Yönetim Kurulu BAşkanı Müjdat Sezer, Rusya pazarının toplam ihracatın yüzde 1’ine tekabül ettiğini belirterek, "Rusya’nın ambargosu sektörü etkilemez" dedi.
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin ardından Rusya’nın 1 Aralık’tan itibaren beyaz et ithalatını durdurması sektör temsilcileri tarafından değerlendirildi.
Rusya’nın uyguladığı ambargonun ardından konuşan Müjdat Sezer, Türkiye’nin bu ambargodan etkilenmeyeceğini söyledi. Sezer, " Rusya, hızla iç üretimini arttıran bir ülke. Yakın zamanda çok büyük modernizasyonlar yaparak üretimlerini ciddi bir şekilde arttırdılar. Dolayısıyla bir ihracatçı ülke için gelecekte Rusya çok parlak bir pazar değil. Ama biz her zaman, tüm pazarlarda bulunmayı savunduk. Miktarı az da olsa her pazarda yer almakta yarar vardır. Bugün ihtiyacı olmayan bir ülke, yarın farklı sebeplerden dolayı ihtiyaç duyabiliyor. Dolayısıyla pazarlar, kalitemizin gösterilmesi için önemlidir. Rusya’nın Türkiye’den satın aldığı beyaz et miktarı yüzde 1’den daha düşük bir rakama tekabül ediyor." diye konuştu.
Beyaz et sektörü 2014 yılında beyaz ette 2 milyar 700 milyon dolar, yumurta sektöründe 400 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum