Haymanalı Kadınlar Kaliteli Koyun Sütü Üretecek

Haymana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün hazırladığı veAnkara Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan “Haymana’da Kaliteli Süt, Güçlü Üretici Projesi” ile Haymana’nın Kadıköy mahallesi çiftçi kadınları sağlıklı süt üretimine hazırlanıyor

Haymanalı Kadınlar Kaliteli Koyun Sütü Üretecek
Editör: Karamanca
26 Kasım 2015 - 07:45




Haymana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün hazırladığı veAnkara Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan “Haymana’da Kaliteli Süt, Güçlü Üretici Projesi” ile Haymana’nın Kadıköy mahallesi çiftçi kadınları sağlıklı süt üretimine hazırlanıyor.
Bölgede toplanan sütün ticari niteliğinin yükseltilmesi, toplanan sütün kalitesinin artırılması ve kadın çiftçilerde ortak çalışma kültürünün geliştirilmesi için hazırlanan proje kapsamında 75 süt sağım makinesi, süt toplama merkezi ve silaj yapım makinesi de kadın çiftçilerin hizmetine sunulacak.
Proje tamamlandığında dokuz ay sonunda kadın çiftçiler süt sağım makineleriyle hijyenik şekilde koyunlarını sağacak. Süt toplama merkezinde tüm kadın çiftçilerin sütleri toplanacak soğutulan sütler el değmeden hijyenik bir şekilde alıcıya ulaşacak. Projeye göre Kadıköylü kadın çiftçiler dokuz ay sonra modern ve uluslararası standartlara uygun sütlerini kendi yönetimleriyle pazarlıyor olacak.
Koyunculuk, hijyen, takım olma ve kooperatifleşme gibi konularda eğitim almaya başlayan Haymana’nın Kadıköy mahallesi kadın çiftçilerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz ve Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ziyaret etti.
Projenin kadın çiftçilere yönelik olmasının başarıyı garantilediğini belirten İl Müdürü Bülent Korkmaz, süt sanayisinin kaliteli süt istediğini ifade ederek, “Artık tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşma talebinin artmasıyla süt sanayisi de somatik hücre sayısı düşük, kaliteli ve hijyenik süt talep ediyor. Bu projeyle kadınlarımız katma değeri yüksek, hijyenik sütlerini sanayiye sunacaktır” dedi.
Yenilikçi ve sürdürülebilir pazarlamanın önemine işaret eden Korkmaz, kadın çiftçilerimizin bu çalışmayı başarıyla sürdürmesiyle Ankara genelinde yaygınlaşacağını kaydederek, “Eşlerinize de nadas alanlarına baklagil yem bitkisi ektirin. Verilecek silaj makinesiyle de silaj yaparak hayvan yemi olarak değerlendirin. Böylece hem süt üreterek hem de nadas alanlarını değerlendirerek ekonomiye iki yönlü katkınız olacaktır. Biz İl ve ilçe Müdürlüğü olarak her zaman hizmetinizdeyiz. Kapımız sizlere her zaman açık ne zaman isterseniz bizlere gelip isteklerinizi söyleyebilirsiniz. Ben bu projenin sizlere, Haymana’ya ve Ankara’ya hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Özdemir Turgut ise Belediye olarak kendilerinden bir talep olursa bu projeye destek vermeye hazır olduklarını ifade ederek, her zaman kadın çiftçilere yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum