İzmir'de 500 Bisiklet Dağıtıldı

Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında İzmir’de ortaokul ve üniversite öğrencilerine toplam 500 bisiklet dağıtıldı

İzmir'de 500 Bisiklet Dağıtıldı
Editör: Karamanca
25 Kasım 2015 - 16:00




Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında İzmir’de ortaokul ve üniversite öğrencilerine toplam 500 bisiklet dağıtıldı. İlki geçen 19 Mayıs’ta yapılan bisiklet dağıtma töreninin ikincisi Konak meydanında düzenlendi. 500 bisikletin dağıtıldığı törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, teknolojinin olumlu etkileri kadar olumsuz etkilerinin de olduğunu belirterek, “Günlük hayatımızı hareketsiz hale getiren teknolojinin zararlarından bisiklet sürerek, spor yaparak ve yürüyerek kurtulabiliriz” dedi. Teknolojinin getirdiği olumsuzluklardan arınmak için önemli bir limanın bisiklete binmek olduğunu belirten Toprak, “Her gün daha az yürüyen, kısa mesafeler için bile araç kullanan, günlük ihtiyaçlarını sanal alışverişle gerçekleştiren bireyler halinde geldik. Ulaşım amaçlı yürüme, bisiklete binme, geleneksel çocuk oyunları, bahçecilik, spor aktiviteleri, bilinçli egzersizler. Bunları günlük hayatımızda ne kadar icra edebiliyoruz? Bu, benim için dahi soru işareti” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ YÜZDE 62”
İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz da son yıllarda hareketli yaşam konusunda farkındalık ve kararlılıklarının arttığını ifade ederek hareketli yaşayan ve spor yapanların oranını yüzde 62’ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bu hedefe ulaşmak için yaptıkları çalışmalardan birinin de öğrencilere bisiklet dağıtımı olduğunu aktaran Türkyılmaz, bu çerçevede Sağlık Bakanlığının talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ile protokol imzaladıklarını, mayıs ayında 25 okulda 366 bisiklet ve kask dağıttıklarını hatırlattı.
Türkyılmaz, bugün de ailesinin maddi durumu nedeniyle bisiklet almakta zorlanan 470 ortaokul öğrencisi ile 30 İYTE öğrencisine bisiklet vereceklerini dile getirerek bisikletin sağlık açısından yararlarını anlattı. Konuşmaların ardından Vali Toprak da bir süre bisiklete binerek meydanda tur attı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum