İstanbul Bu Gece "turuncu" Olacak

Birleşmiş Milletler’in (BM) dünya çapında organize ettiği “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası", İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve BM Direktörü Ingibjorg Gisladottir tarafından bu akşam Kız Kulesi’nde başlatılacak

İstanbul Bu Gece "turuncu" Olacak
Editör: Karamanca
25 Kasım 2015 - 13:00




Birleşmiş Milletler’in (BM) dünya çapında organize ettiği “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası", İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve BM Direktörü Ingibjorg Gisladottir tarafından bu akşam Kız Kulesi’nde başlatılacak. Kampanya kapsamında İstanbul’daki sembol yapılar turuncuyla ışıklandırılacak.
Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti sona erdirmeyi hedefleyen “Dünyayı Turuncuya Boya” hareketi Türkiye’de de başlıyor. BM Kadın Birimi’nin (UN Women) dünya çapında organize ettiği “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası’, bu akşam Kız Kulesi’nde düzenlenen törenle start alacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve BM Kadın Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Ingibjorg Gisladottir’in başlatacağı kampanya, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti sona erdirmeyi hedefliyor.
“Dünyayı Turuncuya Boya” hareketi olarak da tanıtılan 16 günlük aktivizm kampanyası kapsamında İstanbul’da kadına yönelik şiddet konusunda kamuoyunun farkındalığını arttırmak amacıyla Boğaz köprüleri, Galata Kulesi ve Kız Kulesi gibi birçok sembol yapıt ile AVM’ler turuncuyla ışıklandırılacak. Kent genelinde çeşitli mecralarda ve kamu binalarında çağrılar yapılacak.
Türkiye ile beraber tüm dünyada geniş yankı bulması hedeflenen “Dünyayı Turuncuya Boya” çağrısı ile Türkiye genelinde de aralarında Ankara, İzmir, Gaziantep, Eskişehir ve Urfa’nın da bulunduğu birçok şehir turuncuya bürünecek. Dünya genelinde 70’i aşkın ülkede Niagara Şelalesi, Avrupa Konseyi binası, Hint Kapısı ve Ürdün’deki antik Petra kentinin ışıklandırılmasını da içeren 450’yi aşkın turuncu etkinlik”yapılacak. 16 gün boyunca yapılacak futbol müsabakalarında, futbolcular sahaya kadına şiddete son mesajı veren pankartlarla çıkacaklar. Etkinliklerin başlangıcı olarak 15 Kasım 2015’te gerçekleşen ve 100 bini aşkın kişinin katıldığı Vodafone İstanbul Maratonu, bu yıl “Kadına Karşı Şiddete Dur De” temasıyla koşuldu.
Kadınlar ve kız çocukları için şiddetten arınmış parlak bir geleceği simgeleyen turuncu rengi, büyük çaplı toplumsal seferberlik ve küresel etkinlikleri birleştirecek. Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti sona erdirme hedefini de içeren BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi çerçevesinde kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti önleme teması da işlenecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum